וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מגזר הנפט האמריקאי יוצא נגד קריאת הנשיא בוש לצמצם תלותה של ארה"ב בנפט

נמרוד הלפרן

8.2.2006 / 21:40

לדברי בכירים בחברות אקסון מוביל ושברון, ארה"ב אינה מסוגלת להפחית את התלות ביבוא נפט, ועליה לזנוח נסיונות להגיע לעצמאות בתחום האנרגיה



שבוע לאחר קריאתו של נשיא ארה"ב לצמצם את תלותה של ארה"ב בנפט, יצאו ראשי מגזר הנפט האמריקאי בסדרת התבטאויות המנוגדות בתכלית לרוח דבריו של בוש.



ארה"ב תמשיך להיות תלויה ביבוא נפט בעתיד הנראה לעין וצריכה לזנוח את נסיונותיה להגיע לעצמאות בתחום האנרגיה, אמר אתמול סטיוארט מקגיל, סגן נשיא בכיר בחברת הנפט אקסון מוביל - חברת הנפט הגדולה ביותר בארה"ב, במסגרת כנס אנרגיה ביוסטון, דיווחה סוכנות רויטרס.



"באופן מעשי, לא ניתן ליישם זאת בטווח זמן שעשוי להיות רלוונטי לדיונים שלנו כאן היום", אמר מקגיל, והגדיר כ"שגויה" את התפיסה הגורסת כי ארה"ב מסוגלת להגיע למצב שבו לא תהיה תלויה במקורות אנרגיה זרים.



בנאום השנתי שלו על מצב האומה בשבוע שעבר, קרא נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, לאזרחי ארה"ב להתחיל לחסוך באנרגיה על מנת להפחית את תלותה של ארה"ב במדינות המזרח התיכון ובמשטרים זרים אחרים. "אמריקה מכורה לנפט", אמר בוש בנאום, במסגרתו גם חשף תוכנית לפיתוח מקורות אנרגיה חלופיים.



מקגיל חלק על דברי הנשיא. "האמריקאים תלויים ביבוא נפט כדי להשלים את החסר", אמר מקגיל. "אף שילוב של צעדי חיסכון, שימוש במקורות אנרגיה חלופיים ופיתוח טכנולוגיות לא יכול להוות תחליף מעשי וכלכלי ליבוא הנפט בטווח הקצר והבינוני", הוסיף.



ג'ורג' קירקלנד, סגן נשיא שברון - חברת הנפט השנייה בגודלה בארה"ב, אמר בכנס ביוסטון כי אמריקה משדרת סימנים מבלבלים בכך שהיא מעודדת הגדלה של התפוקה באמצעות חוק האנרגיה החדש בארה"ב מחד, אולם שוקלת מיסוי חריג על רווחי חברות הנפט מאידך. "במונחי מדיניות אנרגיה, ארה"ב משדרת מסר כפול", אמר קירקלנד.



אקסון מוביל דיווחה בחודש שעבר על הרווח הרבעוני הגדול ביותר בתולדותיה - 10.71 מיליארד דולר, ועל ההכנסה השנתית הגדולה ביותר עבור חברה אמריקאית בשנה שעברה, 371 מיליארד דולר - יותר מהתמ"ג של סעודיה ב-2005. החברה גם רשמה את הרווח השנתי הגדול ביותר של חברה אמריקאית מעולם - 36.13 מיליארד דולר. בכך, הפכה אקסון מוביל לחברה הגדולה ביותר בעולם במונחי הכנסות, לפני וול-מארט.



חברות האנרגיה האחרות בארה"ב נהנו אף הן משנה מצוינת, והרווח הכולל של שלוש חברות הנפט הגדולות בארה"ב - אקסון, שברון וקונוקו פיליפס - הסתכם ב-63 מיליארד דולר ב-2005.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully