וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"כל מי שהשקיע בעשר השנים האחרונות בנדל"ן בניו יורק עשה כסף; מי שהשקיע חכם עשה יותר"

חיים הנדוורקר

10.2.2006 / 9:36

שעיה בוילמגרין, יהודי דתי ושותפו של לב לבייב בנדל"ן בארה"ב, בונה לניו-יורקרים מגדל חלומות אופנתי ויוקרתי; על העיצוב הופקד ג'ורג'יו ארמאני שהאיר את המקלחת בקרני לייזר; הפרויקט הגרנדיוזי הבא, אגב, יוקם במקום הכי שווה בתל אביב





שעיה בוילמגרין מדבר הרבה על נדל"ן, אבל יוזמה כלכלית נוספת מעסיקה אותו לא מעט: בנק. מול הבניין שלו ברחוב פיין 20 הוא הקים את הסניף הראשון של בנק ליברטי פוינט. "נקים עוד סניפים ברובעים השונים של ניו יורק וביישובים עם אוכלוסייה דתית כמו מונסי", מבטיח בוילמגרין.



למה בנק?



"אני 15 שנה בעסקי הנדל"ן. כל העבודה קשורה למימון פיננסי. בנדל"ן או במניות יש עליות וירידות. בבנקאות תמיד יש עבודה. כל אדם מצליח נעזר בבנק, אלא אם כן הוא בא ממלכות אנגליה. בנק זה כמו חנות מכולת. אנשים תמיד צריכים לאכול, ולכן תמיד החנות תהיה בעסקים. ככה גם הבנק.



"אני רוצה להפוך את הבנק הזה למה שאדמונד ספרא עשה בבנק שלו. הוא בעצם הפך אותו לקלאב כשאנשי עסקים יהודים ולא-יהודים באו לבנק לארוחות ערב, דיברו, קשרו קשרים ועשו עסקים. ננסה למשוך יהודים מכל רחבי העולם ולחבר אותם. חשוב לי במיוחד לפנות לאנשי עסקים צעירים, אלה שמתחילים עכשיו לחלום על יצירה של עסק".



ואיך זה הולך בינתיים?



"בעשרת השבועות הראשונים אנשים הפקידו 60 מיליון דולר. המטרה שלנו היא להגיע ל-200 מיליון דולר בחצי השנה הראשונה. יש עוד הרבה עבודה".



כחלק מהמאמץ שלו למשוך לבנק אנשי עסקים ישראלים, אירח בוילמגרין את מועדון אנשי הנדל"ן הישראלים בניו יורק, הכולל יותר מ-30 אנשי נדל"ן בעלי עסקים בשווי 50 מיליון דולר ויותר.



סגן יו"ר הבנק, מאיר אייכלר, מכיר את בוילמגרין זה 30 שנה - עוד מהישיבה. בעבר היו השניים שותפים בבעלות על חנויות ספרים. אייכלר מצביע על חלונות הראווה של הבנק שמאחוריהם מוצבות קופסאות ואומר: "כיום כל בנק נותן למפקידים חדשים איי-פוד ועוד מתנות היי-טק. אנחנו החלטנו לחזור למקורות ולתת ללקוחות חדשים טוסטרים".


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully