וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לאחר רכישת P&O הבריטית: חברת הנמלים הממשלתית של דובאי תרכוש 6 נמלים בארה"ב

סוכנויות הידיעות

12.2.2006 / 15:24

העסקה, הכוללת נמלים בערים דוגמת ניו יורק וניו אורלינס, עשויה לצאת לפועל לאחר שהממשל האמריקאי החליט כי DP וורלד אינה מהווה איום בטחוני



DP וורלד, חברת הנמלים הממשלתית של דובאי, הרוכשת את מפעילת הנמלים הבריטית P&O תמורת 6.8 מיליארד דולר, צפויה לרכוש החזקות בשישה נמלים בארה"ב.



DP מסרה כי העסקה לרכישת החזקות בנמלים בארה"ב, בהם נמלים בערים מרכזיות דוגמת ניו יורק, ניו אורלינס ומיאמי, זכתה לאישור של הוועדה להשקעות זרות של הממשל האמריקאי, השוקלת את מידת האיום הבטחוני הטמון ברכישות או השקעות של חברות זרות בארה"ב.



DP הודיעה בסוף השבוע על זכייתה במאבק בן שלושה חודשים שניהלה מול PSA אינטרנשונל הסינגפורית - מפעילת הנמלים השנייה בגודלה בעולם - על רכישת P&O, לאחר ש-PSA הודיעה על פרישתה מהתחרות.



בעקבות רכישת P&O, מפעילת הנמלים הרביעית בגודלה בעולם, תהפוך DP למפעילת הנמלים השלישית בגודלה בעולם, לאחר האצ'יסון וומפואה מהונג קונג - הבעלים שבין אחזקותיו נמצאת גם פרטנר הישראלית, ו-PSA.



ענף הספנות והנמלים נהנה מתנופה עזה בזכות פעילות הייצור, היבוא והיצוא למדינות אסיה ושותפות הסחר שלהן. מחזור המסחר העולמי צפוי לגדול ב-7.6% ב-2006, לפי תחזית קרן המטבע הבינלאומית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully