וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחירי הקרקעות החקלאיות בבריטניה יורדים על רקע מעבר של חקלאים רבים לעיר

סוכנויות הידיעות

13.2.2006 / 10:53

מחירי האנרגיה הגבוהים והרפורמה במגזר החקלאי גורמים לחקלאים רבים למכור את חוותיהם ולעבור לעיר; ברבעון הרביעי של 2005 היו יותר קונים לא חקלאיים במגזר הכפרי, מקונים חקלאיים



מחירי הקרקעות החקלאיות בבריטניה יורדים, על רקע מעבר של חקלאים רבים לעיר בשל קשיים - כך לפי סקר של המכון המלכותי של המודדים המוסמכים בבריטניה (RICS). לפי הסקר, שהתפרסם ב-BBC, מחיר הקרקעות החקלאיות יורד כבר למעלה משנה, ומאז 1998 ירדו מכירות הקרקעות בכ-50%. השוק הכפרי נשלט כיום על ידי משפחות המעוניינות לברוח מחיי העיר.



מחיר הקרקעות הכללי ירד ב-5% ברבעון האחרון של 2005, ולראשונה מאז 2004 נרשמו יותר קונים שאינם חקלאים מאשר חקלאים, ברבעון. "הבתים הכפריים טרם משקפים את העליות שנראו בשוק הרחב יותר", אמרה דוברת RICS סו סטיר ל-BBC.



אך מלבד זאת, שולי הרווח של החקלאים הולכים ונשחקים, בין היתר בשל הגידול בעלויות האנרגיה. בנוסף, רפורמות במגזר החקלאי אמורות להיכנס לתוקף, אך מועד זה אינו ברור ומשרה על המגזר חוסר ודאות. התנאים הקשים גורמים למעבר של חקלאים רבים לעיר, ומחירי הקרקעות הנמוכים משקפים זאת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully