וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שירות מס הכנסה האמריקאי מציע "כופר" לחברות שיצרו ושיווקו מקלטי מס בלתי חוקיים

TheMarker

14.2.2006 / 9:25

ה-IRS מציע לחברות ראיית חשבון, עריכת דין, השקעות ובנקים להסגיר את עצמם, לשלם קנסות ולחשוף מידע על מנת להימנע מאישומים פליליים ומחשיפת שמם; כך מדווח "ניו יורק טיימס"



ה-IRS, שירות מס הכנסה האמריקאי, מציע לחברות שיצרו ושיווקו מקלטי מס בלתי חוקיים הצעה בלתי רגילה המזכירה את אפשרות ה"כופר". כך חושף העיתון "ניו יורק טיימס". ה-IRS יציע לחברות להסגיר את עצמן, לשלם את הקנסות שיוטלו עליהן, למסור מידע על מקלטי המס וניצולם. בתמורה, ה-IRS יימנע מהגשת אישומים פליליים ומחשיפת שמות החברות, וכן ישקול לא לקנוס את החברה על שלא מסרה את המידע מוקדם יותר. אך, ה-IRS אינו מבטיח שלא להגיש אישומים נגד עובדי החברה עצמם, וכן אינו מגן על החברה מפני אישומים פליליים מצד משרד המשפטים האמריקאי.



ההצעה, לפי ה"טיימס", כבר נשלחה למספר חברות, ואמורה בימים אלה לשלוח הצעות נוספות - לפחות 66 יקבלו פניות. היא מופנית לחברות ראיית חשבון, עריכת דין, השקעות ובנקים שיצרו ושיווקו מקלטי מס שה-IRS מפקפק בחוקיותם, וכן לחברות שביצעו את העסקות שאיפשרו את מקלטי המס. במסגרת ההצעה, על החברות יהיה למסור את שם המשקיעים שרכשו את מקלטי המס - ככל הנראה אלפי משקיעים אמידים.



חברות שלא יקבלו את ההצעה עשויות לעמוד בפני קנסות מוגדלים ואישומים פליליים. ה-IRS ביצע הצעות דומות למשקיעים עצמם בשנים האחרונות, אך זוהי ההצעה הראשונה מסוגה לחברות ששיווקו את מקלטי המס. ההצעות כוללות עסקות מפוקפקות שהתבצעו עד ה-22 באוקטובר 2004, ומקציבות לחברה 30 ימים לתשלום הקנסות.



ה-IRS צופה, כי ההצעה תכניס תשלומים של כמה מיליארדי דולרים עד לסיום התוכנית בהמשך השנה, לדברי מקורבים לנושא ל"טיימס". זאת, בתקופה שחברות רבות חוששות מתגובת ה-IRS ומשרד המשפטים האמריקאי, לאחר שבשנה שעברה הגיש משרד המשפטים אישומים פליליים נגד 19 בכירים שהיו מעורבים בשיווק מקלטי מס בלתי חוקיים בענקית ראיית החשבון KPMG, ואילו KPMG עצמה שילמה קנס בסך 456 מיליון דולר.



אך ההצעה של ה-IRS לא תגן על החברות מפני אישומים פליליים מצד משרד המשפטים, אלא רק מצד ה-IRS עצמו. מעבר לכך, דרישת ה-IRS למסור מידע על מקלטי המס והמשקיעים עשויה לחשוף את החברות שישתפו פעולה לתביעות חיצוניות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully