וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רשות ני"ע חשפה שורת ליקויים במינוי מנהלים ודירקטורים חיצוניים בחברת ד.רוטשטיין

עומר שרביט

14.2.2006 / 17:51

החברה מינתה את אחד מיועציה החיצוניים לדירקטור בניגוד לחוק החברות ותיאלץ לאשר מחדש את מינויו של בעל השליטה, יעקב גונצ'רובסקי, למנכ"ל



לקחי פרשת נצרבו היטב בתודעתה של רשות ני"ע, שהחלה לדקדק ביתר שאת באורחותיהן של החברות הקטנות, בכל הקשור לממשל התאגידי. הפעם הגיע תורה של חברת הנדל"ן ד.רוטשטיין, שהרשות מצאה בה שורה של ליקויים במינוי חברי ההנהלה והדירקטורים החיצוניים.



הסעיף הבולט בדיווח שהוציאה היום החברה, הוא מינויו של היו"ר ובעל השליטה, יעקב גונצ'רובסקי, לתפקיד מנכ"ל. המינוי היה בסוף 2003, ואושר למרות שלא הופיע כאחד הנושאים שעל סדר היום של האסיפה.



לפיכך, החברה תאלץ לאשר את מינוי המנכ"ל רטרואקטיווית, ועד שנת 2009 בהתאם. שנית, הרשות מצאה כי בחברה כיהן מינוי לא בר תוקף של דירקטור חיצוני. זהו רן חקלאי, שהעניק לרוטשטיין שירותי ייעוץ בתמורה כוללת של 587 אלף שקל בחמש השנים האחרונות. בהיותו יועץ בשכר, חקלאי לא היה כשיר להתמנות כדירקטור חיצוני.



הרשות סברה כי גם במינוייה של חנה שטרן לדירקטורית חיצונית בחברה נפל פגם, אך מאחר שזהו פגם טכני, רוטשטיין סברה כי אין בו כדי לפגום בכשירות המינוי. לבסוף, החברה נדרשה לתקן את היקף ההחזקות של בעל השליטה ואשתו בחברה ולהוסיף לתקנון סעיפים הנוגעים לביטוח נושאי המשרה.



בסעיף האחרון של הודעת החברה נכתב: "החברה פועלת למניעת פגמים מסוג זה, על דרך של השקעת תשומות נוספות לתחום הממשל התאגידי".


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully