וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תביעה יצוגית בסך 451 מיליון שקל נגד תשע יצרניות בשר: מוסיפות מים לבשר בניגוד לחוק

ענת רואה

14.2.2006 / 18:14

לטענת התובע צרכן בשר ממוצע שילם ב-7 השנים האחרונות 2,600 שקל מיותרים על מים שהוספו למוצרי בשר בניגוד לחוק; לתביעה צורפו תוצאות בדיקות מעבדה שנערכו לשורת יצרניות ובהן טיבון ויל



רו"ח אריק גולדיאן הגיש אתמול לבית המשפט המחוזי תביעה ובקשה לאשרה כייצוגית, בהיקף 451 מיליון שקל, כנגד תשע חברות בשר ויצרניות בשר. עילת התביעה היא הטענה כי כל החברות הנתבעות הוסיפו מים לבשר הנמכר על ידן, וזאת בכמות מעבר למותר על פי החוק ותוך הטעיית הצרכנים.



בין החברות הנתבעות: טיבון ויל, נטו מלינדה סחר, קורניש חן, תוחלת תעשיות בשר, מעדני הטלה והעגל, זהר בשר וחברות נוספות. התובע, המיוצג באמצעות עו"ד יצחק יגור, מבסס את תביעתו על בדיקות מעבדה שערך לשורת מוצרי בשר אשר קנה מהיצרניות השונות, בהן לטענתו נמצאו כמויות מים העולות בהרבה על המותר בחוק העומד על 10% מים לכל היותר.



לטענת התובע, הוא רכש במסגרת קניותיו מוצרי בשר שונים של כל החברות ובמהלך הפשרת הבשר הבחין כי כמות המים המופרשת מהבשר היא גדולה ביותר ומשקל הבשר לאחר ההפשרה קטן משמעותית. כדי לבדוק את חשדו, נטען, רכש התובע בשר קפוא נוסף ושלח אותו לבדיקות מעבדה.



לפי הנטען בתביעה, החל בחודש נובמבר רכש התובע שורה של מוצרי בשר קפוא במגוון רשתות וחנויות ושלח אותו לבדיקות מעבדה. לטענתו, כמויות לא תקינות של מים נמצאו במוצרי טיבון ויל - כאשר גולש עגל מעובד קפוא הכיל 27.4% מים מוספים חורגים (מעבר ל-10% המותרים); בגולש עגל מעובד לעומת זאת, נמצאו 11.4% מים חורגים.



כמויות מים חורגות דומות נמצאו אצל כל יתר הנתבעות, כאשר כמות המים החורגת הממוצעת שנמצאה במוצרים עמדה לטענת התובע על שיעורים שבין 8% ל-31%.



בתביעה נטען כי כל הנתבעות הן יצרניות בשר מעובד שחלה עליהן חובה בחוק לפרט את כמות המים המוספים לבשר על גבי אריזת המוצר. התקנה הרלוונטית קובעת לדבריו, כי כמות המים המוספת לא תעלה על 10%. לטענתו, באריזות המוצר שהן משווקות מטעות הנתבעות את הציבור כי אחוז המים המוספים אינו עולה על 10% אלו.



לטענתו, הנתבעות מנצלות את מצוקת הצרכן ואת בורותו, שכן היכולת של "הצרכן הממוצע" לבדוק את מצגי השווא של החברות על גבי האריזות, כרוכה בעלויות מעבדה גבוהות.



לטענת התובע, במספר קטן מהבדיקות שנערכו נמצאו כמויות מים תקינות ואולם, הוא שומר על זכותו לתקן את התביעה ולהוסיף יצרניות או מוצרים נוספים לתביעה, אם יתברר כי הסיבה לכך שהבדיקות הללו היו תקינות, טמונה בהזרקה מלאכותית של חלבון.



טרם הוגשו כתבי הגנה.



א 1216/06

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully