אקסלנס נשואה מפנקת את המשקיעים, ולראשונה מחלקת תעודת סל שלה מעין דיווידנד. אקסלנס נשואה תחלק תשלום מיוחד וחד פעמי למחזיקים בתעודת הסל קסם תל אביב 100 בשיעור של 0.3% על ההשקעה.
תעודת הסל קסם תל אביב 100 עוקבת אחר מדד תל אביב 100, ומאפשרת למחזיקים בתעודה להיחשף למדד המניות המוביל של ישראל. על מנת להיצמד למדד, רוכשת תעודת הסל את המניות המרכיבות את המדד, ולכן אקסלנס נשואה זכאית לדיווידנדים שאינם מחולקים והם הופכים בעצם לחלק מהרווחים שלה.
תשואת הדיווינד הגבוהה בשנה שעברה בקרב המניות הבכירות, ובראשן הבנקים, מאפשרת לאקלנס לחלק שיעור מסוים למשקיעים. תעודת הסל גובה כ-0.5% בשנה, כך שמדובר בעצם בהחזר של כמעט חצי מהעמלה בשנה.
היום האחרון בו מחזיקי התעודה יהיו זכאים לקבל את ההטבה החד פעמית בגין התעודה שבבעלותם הינו 16 בפברואר. שיעור המס על ההטבה בדומה לחלוקת דיווידנד עומד על כ-20%.
דיווידנדים גם בתעודות סל: קסם תל אביב 100 של אקסלנס תחלק תשלום חד פעמי של 0.3% למשקיעיה
נתן שבע
15.2.2006 / 11:59
