מקורות רשאית להפסיק את אספקת המים עד להסדרת תשלום החוב, כך קבע בית משפט המחוזי בבאר שבע. במסגרת מפעל "הקו השלישי לנגב" של חברת מקורות, מספקת החברה את מי הקולחים המטוהרים במפעל השפד"ן להשקיה חקלאית. במהלך שנת 2003 צרכו יישובים בנגב כמויות מי שפד"ן העולות על הכמויות שהוקצו להם באותה שנה. בגין הכמות החריגה חייבה מקורות את היישובים בתעריפים הקבועים.
בתגובה לתביעה שהגישו היישובים להוצאת צו מניעה אשר יאסור על מקורות לנתק ולצמצם אספקת מי שפד"ן עד לתשלום החוב, טענה מקורות באמצעות עו"ד נאוה שוחט ברנר, כי סכום החיוב עבור הצריכה החריגה נעשה על פי התעריפים והתקנות, וכי זכותה לנתק מים בגין אי תשלומו קבועה בחוק. על אף זכות זו טענה עו"ד שוטח-ברנר, כי מקורות נתנה ליישובים ארכה של 15 חודשים מעת החיוב עד להתראה על הניתוק, שבה חיכתה לדיון בבית המשפט ולא ניתקה את המים.
בפסיקתו קבע השופט יוסף אלון, "כי מקורות הינה 'ספק מים' במובן ההיגד של החוק, ועל כן מצו?וה היא מכוח הדין לחייב את צרכניה בדמי המים, כפי שנקבעו בתקנות ובתעריפים". השופט אלון אמר עוד, כי "מדובר בצרכני המים המסרבים לשלם חובם לספק המים, חוב שנקבע על פי תקנות התעריפים". השופט קבע כי "סרבנות התובעים הינה כמעין עשיית דין עצמית, מתעלמים הם במוצהר מחובם וחיובם על פי חקיקת המשנה הנוכחית שאינה לרוחם, אם לא ישלמו התובעים את חובם רשאית מקורות להפסיק את אספקת המים עד להסדר תשלום החוב".
מקורות רשאית להפסיק את אספקת המים עד להסדרת תשלום החוב
שרון קדמי
15.2.2006 / 12:03
