וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עלה ירוק רוצה להשתתף בבחירות המדגמיות בתיכון בליך ברמת גן

ענת רואה

15.2.2006 / 16:28

עלה ירוק פנתה לביהמ"ש המחוזי בבקשה להורות לתיכון בליך לכלול אותה ביום הבחירות המסורתי שעורך התיכון: "אנו מפלגה רשומה כחוק, וניצחון בתיכון בליך יעודד את המצביעים"



מפלגת עלה ירוק פנתה היום לביהמ"ש המחוזי בתל אביב, בבקשה דחופה להורות על צו מניעה זמני אשר יחייב את בית הספר התיכון בליך ברמת גן לכלול אותה ביום הבחירות המסורתי שהוא עורך לקראת הבחירות לכנסת.



בתביעה שהוגשה באמצעות עו"ד ליאור פרי כנגד בית הספר ומנהלו, גיל פרג, וכן נגד עיריית רמת גן, נטען כי בעוד פחות משבועיים יתקיים יום הבחירות בבית הספר. לטענת עלה ירוק, היא מפלגה הרשומה כדין ואושרה כחוק על ידי רשם המפלגות, אך התיכון מסרב לאפשר לה להיכלל ביום הבחירות.



מכתב התביעה עולה כי בליך הודיע למפלגה כי יקים ועדה מיוחדת שתחליט האם לאשר את השתתפותה, ואולם בוועדה זו חברים 6 תלמידים, ובנוסף להם - 6 מורים לאזרחות ו-6 חברי ועד הורים, כך שלטענת עלה ירוק, מראש הובטח בוועדה רוב של שני שלישים שיהיו נגדה. ואכן, המפלגה טוענת כי הוועדה החליטה לא לאפשר לה להשתתף בבחירות המדגמיות בביה"ס.



לטענת עלה ירוק, לבחירות בבליך ישנה משמעות רבה והיא צופה לקבל בו כעשרה מנדטים - דבר אשר יכול להיות מנוף תקשורתי אדיר עבורה. לטענתה, מצע המפלגה מבוסס על אלמנטים רבים מתחום זכויות הפרט, כולל נושאים חשובים ורבים כדוגמת אקולוגיה, איכות הסביבה, זכויות חולים, זכויות בעלי חיים ועוד.



בין יתר המצע, נטען, כלול גם סעיף אחד אשר לפיו תומכת המפלגה באי הפללה של בגירים אשר צרכו סם מסוג קנאביס לצריכה עצמית ובחדרי חדרים. בתביעה נטען כי לצערה של עלה ירוק - למרות המצע הרחב מאוד שלה - בחברה הישראלית, משום מה, היא מוכרת בטעות כמפלגת נישה, אשר העניין היחיד שלה הוא באי הפללה בגין שימוש בסמים קלים.



"אמנם שמה של העותרת, 'עלה ירוק', גורם לאסוציאציה כאילו אכן מדובר במפלגה התומכת במריחואנה", טוענת המפלגה, אולם לטענתה - גם שמו של מנהל ביה"ס, פרג, הוא כשמו של הצמח ממנו מפיקים אופיום והרואין, ובכל זאת איש אינו מתריס כנגדו כי הוא בעד סמים קשים אלו. עלה ירוק ציינה בתביעה כי היא מתנגת לצריכת סמים בקרב בני נוער בפרט, ואינה תומכת חלילה בצריכת סמים מכל סוג שהוא, אולם היא סבורה כי הדרך למיגור התופעה אינה באמצעות הרשעה בפלילים אלא על ידי חינוך והסברה.



עוד נטען בתביעה כי מרצ, שהמצע שלה זהה לזה של עלה ירוק בנושא הקנאביס ואף הועתק ממנה, לא נדרשה לעבור ועדה דומה, וכי הדבר נכון גם לשורת מפלגות ובהן ש"ס, ליכוד, קדימה והעבודה - אשר בין חבריהן יש בעלי עבר פלילי. "בכך יש הפליית העותרת, הדוגלת באי הפללה של צרכני קנאביס, לבין אותן מפלגות אשר ככל הנראה דוגלות באי הפללת עבריינים אשר לוקחים שוחד, מקבלים טובות הנאה ומבצעים מינויים פסולים", נטען.



בליך ועיריית רמת גן טרם הגישו את תגובתם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully