וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק הפרסום הסיני צמח ב-18% בשנה שעברה; אכזבה לחברות שראו לפני שנתיים צמיחה של 39%

TheMarker

19.2.2006 / 12:33

הפרסום בסין, השלישית בגודלה בעולם בתחום, משתנה - פחות לטלוויזיה ולעיתונים, יותר לרדיו וללוחות מודעות אלקטרוניים; החברות הזרות ששלטו בשוק ב-2003 נמצאות כיום מול תחרות מקומית עזה



שוק הפרסום הסיני צמח בשנת 2005 ב-18% לעומת 22% בשנת 2004, על פי סקר של חברת מחקר המדיה CTR. שיעור הצמיחה, הגדול לפי כל קנה מידה, מאכזב בהשוואה לשנת 2003 כאשר שיעור הצמיחה היה 39%. עד שנת 2010, מומחים צופים כי שוק הפרסום הסיני יהיה השני בגודלו בעולם, אחרי ארה"ב. כיום, השוק הסיני מתחרה על המקום השלישי עם גרמניה ובריטניה ואחרי יפאן, השנייה.



CTR מעריך, כי השוק הסיני צמח ב-18% ל-30 מיליארד דולר. לשם השוואה, שוק הפרסום בארה"ב צמח ב-2005 ב-3% ל-150 מיליארד דולר, על פי סוכנות המחקר TNS אשר שותפה ל-CTR במחקרי שוק המדיה. חברות המדיה הגדולות נחלו אכזבה בשנה שעברה, כאשר הממשלה הסינית הציבה אבני נגף בפני מאמציהם לחדור לשוק הטלוויזיה הסינית, הגדול ביותר בעולם.



החברות הזרות תופסות פלח של 30% בתוך עוגת הפרסום הסינית. המותג Olay של חברת פרוקטור אנד גמבל היה המפרסם הגדול. שוק הפרסום הסיני עובר שינויים חדים - בשנת 2003 היו רוב המפרסמים זרים אך בשנתיים האחרונות התפתח שוק הפרסום המקומי. התחרות עשויה להוביל את החברות הזרות להשקיע באמצעי פרסום פחות מסורתיים, כמו מסכי LCD שמותקנים בתוך מעליות ובצמתי רחובות עמוסים.



החלוקה בתוך אמצעי הפרסום בסין משתנה - הפרסום בעיתון ירד ב-1%, ואילו הפרסום בטלוויזיה התייקר ל-4 מיליון דולר לספוט של 15 שניות לאחר מהדורת מזג האוויר הלילית בטלוויזיה הסינית המרכזית. הנהנים הגדולים - רשתות הרדיו. שוק הפרסום ברדיו צמח ב-39% בהובלת חברות הרכב. השוק שסבל מהנפילה החזקה ביותר היה שוק מוצרי הניקוי אשר רשם ירידה של 13%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully