וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אי.בי.אי מעלה את מחיר היעד לאורמת

נתן שבע

19.2.2006 / 14:28

זאת למרות ירידתה החדה בבורסה. האנליסט יובל זעירא: "מחיר המניה לא עקב אחר העליות החדות בארה"ב ולכן הירידות בה מוגזמות"

מניית אורמת שהפכה לאחת מהמניות החמות בתחילת השנה נופלת בשעה זו ב-6% במחזור הגבוה בשוק. אורמת משלימה צניחה של כ-14% בשלושה ימי מסחר בעקבות הירידות של אומרת טכנולגיות על רקע גל מימושים ובעקבות הורדת המלצה מליהמן ברדרס.

"לא להתפתות למכור אורמת" הכריז האנליסט יובל זעירא מאי.בי.אי לפני חודשיים בניגוד לאנליסטים אחרים, עת התחילה המניה לצבור תאוצה. מאז היא הצליחה להוסיף עוד 30% עד לשיא אליו הגיעה טרם ההתמטטות בשבוע שעבר. גם עכשיו כשהכיוון השתנה - זעירא לא מתרגש. הוא מתריס כנגד השוק ומעלה את מחיר היעד למניה ב-7 שקלים ל-47 שקל - 20% מעל מחירה בשוק.

הירידות האחרונות באורמת מהוות הזדמנות קנייה - מחיר המניה לא עקב אחר העליות החדות בארה"ב ולכן גם הירידות האחרונות באורמת מוגזמות, כותב זעירא. הוא מציין כי גם במחיר של אורמת טכנולוגיות אורמת תעשיות (החברה האם שמזחיקה ב-77% מאורמת טכנוגיות) זולה.

הטרנד החיובי שליווה את אורמת טכנולוגיות ואת החברה האם, נבע מנאומו של נשיא ארה"ב ג'ורג' בוש להתמקד בפיתוח טכנולוגיות אנרגיה שיורידו את תלותה של ארה"ב בנפט, אך גם מהזדמנויות אמיתיות, מציין זעירא. בתחום החשמל ישנן הזדמנויות ספציפיות, שייצרו בשנים הבאות הכנסות ליצרניות החשמל "הירוק" בוודאות מלאה.

אורמת עדיין ממתינה לתוצאות המכרז בנוואדה, אליו הגישה הצעות להספקת עד 90 מגה וואט. מכרז אחר הוא של חברת החשמל באיידהו להספקת עד 100 מגה וואט של חשמל ממקורות גיאותרמיים - הגשת ההצעות תתבצע עד סוף אפריל 2006. זעירא גוזר בינתיים מחיר של 51-47 שקל למניית אורמת עד שתברר תמונת החוזים בצפון אמריקה.

אורמת טכנולוגיות הגישה תשקיף מדף לגיוס של עד מיליארד דולר. להערכת זעירא החברה צפויה לגייס את הסכום בשלבים תוך שלוש שנים, דבר שיאפשר לה להכפיל את היקף הפעילות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully