רווחי בנק ברקליס, הבנק הבריטי השלישי בגודלו, עלו ב-10%. הבנק אמר היום כי ההכנסות ממסחר ניירות ערך בחצי השני של 2005 עלו וההכנסות מחוץ לבריטניה שולשו. הרווח הנקי עלה ב-10% ל-1.61 מיליארד ליש"ט (2.8 מיליארד דולר). רווחי יחידת בנק ההשקעות עלו ב-32% ל-569 מיליון ליש"ט.
התוצאות שהציג הבנק מעורבות. יחידת בנק ההשקעות רשמה תוצאות חזקות וכן גם יחידת האסטרטגיה הבינלאומית, בעוד שבבריטניה עדיין נאבק הבנק בהלוואות גרועות שנתן בעבר. ברקליס קפיטל, יחידת ניירות הערך, שכרה את שירותיהם של 3,000 סוחרים ובנקאים כדי לבצע התרחבות בתחומים כמו שוק חומרי הגלם ונגזרות של מניות. החברה גם רכשה את חברת Absa גרופ, הבנק הגדול באפריקה.
היחידה הבינלאומית של הבנק תרמה 40% מהכנסות 2005. ברקליס מעוניינת להעלות את התרומה של היחידה הבינלאומית לכדי 50% מסך הרווחים בשלוש השנים הקרובות. הרווח לפני מס של ברקליס קפיטל צמח ב-32% ל-569 מיליון ליש"ט בחצי השני.
מניית ברקליס (סימול BARC.L) יורדת במסחר בלונדון ב-0.08%, לאחר שהחלה את המסחר בירידות. ב-12 החודשים האחרונים עלתה המניה ב-4.9%. בעוד שמדד מגזר הפיננסים והבנקאות של בלומברג עלה ב-38%. המניה רשמה את התוצאה הרביעית מלמטה מבין 76 חברות בנקים ופיננסיים באירופה.
רווחי בנק ברקליס עלו במחצית השנייה של 2005 ב-10% - פחות מהתחזיות
TheMarker
21.2.2006 / 15:04