וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ג'יי.פי. מורגן: מחיר עפרת הברזל יעלה ב-7.5% והצמיחה בדרישה הסינית לחומר הגלם העיקרי לפלדה תרד

ליאור רבינוביץ

26.2.2006 / 13:09

אנליסטים של בנקים אחרים חוזים עלייה דו ספרתית במחיר עפרת הברזל; שלושת חברות הכרייה הגדולות הודיעו כי עד שנת 2007 יגבירו את התפוקה ב-15%

שאר האנליסטים בסקר של בלומברג צפו עלייה גבוהה יותר במחיר עפרת הברזל. מריל לינץ' חוזה עלייה של 18% במחיר עפרת הברזל. ING Groep חוזה עלייה של 20% וקרדיט סוויס חוזה עלייה של 15%. בשנה שעברה זינק מחיר עפרת הברזל ב-71.5%.



ג'יי.פי. מורגן חוזה עלייה של 8.8% בדרישה העולמית לעפרת הברזל לעומת עלייה של 6.2% בשנת 2005. סין ככל הנראה תסגור בשנה הקרובה מפעלים לא יעילים שמייצרים 100 מיליון טון מוצרי פלדה בשנה, על פי האנליסטים אנינדה מוהינטה וג'ון ברגטייל. ב-2005 היה הייצור העולמי של פלדה כ-1.13 מיליארד טון.



עפרת ברזל ופחם מסוג קוקינג (Coking Coal) אחראים על 30% מהוצאותיהם של יצרני הפלדה. הצמיחה ביבוא הסיני לעפרת ברזל ירדה מ-41% ב-2004 ל-30% ב-2005. בשנתיים האחרונות הגדילו את תפוקת המכרות העולמית שלושת חברות הכרייה הגדולות בעולם לכריית עפרת ברזל - BHP ביליטון, ריו טינטו וואלה דו ריו דוסה. שלושת החברות אחראיות על 75% מכריית עפרת הברזל בשנה. שלושת החברות הודיעו כי יגבירו את התפוקה מ-2005 עד 2007 ב-15%. אוסטרליה, יצואנית עפרת הברזל הגדולה בעולם, תגביר את הייצוא ב-22% לשיא של 292 מיליון טון, כך על פי המשרד לכלכלת חקלאות ומקורות טבע האוסטרלי.



השקעה בחברות הכרייה ובחברות עזר לכרייה, כמו ציוד מכני, צפויה להמשיך להיות אטרקטיבית בשנה הקרובה - BHP ביליטון (סימול BHP.AX) עלתה ב-49% ב-2005 ומתחילת השנה עלתה ב-7%, לאחר מירוץ ינואר המסורתי והמימוש בסוף ינואר ותחילת פברואר. מניית ריו טינטו (סימול RIO.AX) עלתה ב-2005 ב-76% ומתחילת השנה עלתה ב-4.3%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully