הנכס המסחרי, שנרכש תמורת 180 מיליון שקל, משתרע על שטח של כ-18 אלף מ"ר וצפוי להתחיל לפעול בתוך מספר חודשים. הנכס מושכר מראש תמורת 16 מיליון שקל בשנה לשוכרים בענף הקמעונות, לתקופה ממוצעת של 15 שנה עם אופציה להארכה. התשואה על הנכס נטו עומדת על כ-9%.
קומפלקס המגורים בעיר קלן, נרכש תמורת כ-90 מיליון שקל וכולל 700 יחידות דיור בשטח בנוי של כ-35 אלף מ"ר. הדירות בקומפלקס מושכרות בתפוסה של 98%, בדמי שכירות כוללים של כ-9 מיליון שקל המהווים תשואה להשקעה נטו של כ-10%. החברה שוקלת הכנסת שותפים נוספים בנכס זה.
לשם מימון העסקה, בכוונת החברה להתקשר עם בנק אירופי לקבלת הלוואה ללא זכות חזרה ללווה (Non Recourse), והיא בוחנת מספר הצעות שקיבלה עוד טרם הרכישה. השלמת העסקה צפויה תוך 45 יום.
א. לוי, שבשליטת משפחת לוי, עוסקת ביזום והקמת פרויקטים למגורים בעיקר בארץ, וכן בהשקעות בנדל"ן מניב באירופה - בעיקר בצרפת. בגרמניה פועלים כבר לא מעט חברות ישראליות, ביניהן ניתן למנות את כלכלית ירושלים ומבני תעשייה, דרבן של אליעזר פישמן, דלק נדל"ן, ארזים וסאמיט.
חברת הנדל"ן א. לוי נכנסת לראשונה לגרמניה: רוכשת שני נכסים בהיקף של 270 מיליון שקל
נתן שבע
26.2.2006 / 15:14