פישטסרידר אמר ל"פייננשל טיימס", כי "איני מכיר אף חברה בה המנכ"ל יכול להמשיך בתפקיד בניגוד לרצונם של 10 נציגי העובדים". פישטסרידר אמר עוד, כי ההתנגדות לא תמנע בעדו להמשיך בתוכנית ארגון מחדש בחברה, הכוללת פיטורים של עד 20 אלף עובדים, ולכן אינה פופולרית בקרב האיגודים. מקורבים לפישטסרידר אמרו ל"פייננשל טיימס" כי אין בכוונתו להתפטר, וכי לא ודאי שנציגי העובדים יצביעו נגדו.
9 נציגי בעלי המניות בוועדה המפקחת - מלבד פייך - תומכים בפישטסרידר, בייחוד נציגי שתי המשקיעות הגדולות בחברה, פורשה וסקסוניה תחתית. אך 10 נציגי העובדים יתקשו לתמוך בפומבי בפישטסרידר, על רקע בחירות באיגודים בחודש הבא, ואי רצון של הנציגים לתמוך בגלוי במי שמעוניין לקצץ אלפי משרות.
בין פייך, לשעבר מנכ"ל פולקסוואגן, לפישטסרידר ככל הנראה אין אהבה רבה - פייך תמך בגלוי באיגודי העובדים בנוגע למינויו של מנהל עבודה, בניגוד לעמדתו של פישטסרידר. לדברי בכירים בחברה, היחסים בין השניים עברו אז את נקודת האל-חזור.
פייך יפרוש ב-2007, לאחר שמשקיעי החברה השמיעו ביקורת נגד תפקידו הכפול: יו"ר פולקסוואגן ובעל השליטה בפורשה, בעלת המניות הגדולה ביותר של פולקסוואגן. פורשה מחזיקה ב-18.5% מפולקסוואגן, יצרנית המכוניות הגדולה באירופה. הפרישה צפויה לפשר במחלוקת בין 2 בעלי המניות הגדולים של פולקסוואגן.
המתנגדת העיקרית לפייך היא בעלת המניות השנייה בגודלה בפולקסוואגן - מדינת סקסוניה תחתית. ראש ממשלת סקסוניה תחתית, כריסטיאן וולף, ביקר את הגדלת הנתח של פורשה בפולקסוואגן לא פעם, וכן החלטות נוספות של פייך. אך למרות עזיבתו של פייך, מדובר בניצחון עבור פורשה, שתכניס 2 בכירים לדירקטריון של פולקסוואגן - ביניהם מנכ"ל פורשה ונדלין וידקינג שהביע את תמיכתו בפישטסרידר.
מנכ"ל פולקסוואגן ברנד פישטסרידר עשוי לאבד את משרתו על רקע סכסוך עם איגודי העובדים
TheMarker
2.3.2006 / 15:10
