וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משרד התשתיות מקדם תוכנית להקמת מתקן גז נוזלי מול חופי המדינה בהשקעה של 500 מיליון דולר

שרון קדמי

5.3.2006 / 7:41

כך נודע ל-TheMarker; כיום יש למשק הישראלי ספק גז טבעי אחד: קבוצת ים תטיס, שבשליטת יצחק תשובה וחברת נובל אנרג'י, המספקת גז טבעי בימים אלה בעיקר לחברת החשמל; כך נראית התשובה לבעיית האנרגיה שצפויה לפקוד את ישראל





מחירי ה-LNG בעולם גבוהים יותר כרגע, מאחר שהם כוללים גם את עלות הנזלת הגז, הובלתו והחזרתו ברה-גזיפיקציה למצבו המקורי. עלות זו בלבד נעה בין 3-2 דולר למיליון BTU (יחידה למדידת אנרגיה; בחבית נפט לדוגמא יש כ-6 מיליון BTU), ועליה צריך להוסיף את עלות הגז בבאר. שלא כמו הנפט, הגז הטבעי בעולם איננו קומודיטי, כלומר הוא לא מוצר סחיר. במקום זאת, יש לו מחיר אחיד בשווקים הבינלאומיים, ובשווקים שונים בעולם נקבע לו מחיר בהתאם לתנאי הביקוש וההיצע המאפיינים כל אזור ואזור.



לדברי קופרברג, הסיסמא השלטת בעולם כיום היא For Power Gas, שבאה להדגיש את החשיבות של גז טבעי לייצור אנרגיה. קופרברג מדגיש כי "הגידול בצריכת אנרגיה מגובה על ידי עתודות גז טבעי אדירות ברחבי העולם. אולי פחות מעודד לשמוע ששלושת המדינות המובילות בעולם בעתודות הגז המוכחות הן רוסיה, קטאר ואיראן - שביחד מחזיקות יותר ממחצית העתודות. מאידך קיימות עתודות גם במדינות כמו ארה"ב, אוסטרליה ונורבגיה, כמו גם מדינות ברה"מ לשעבר, קנדה וטרינידד. ה-LNG עבור מדינת ישראל הוא צורך אסטרטגי כדי להבטיח תחרות ואספקה אמינה של גז לטווח הארוך".



מדינות דלות במשאבי אנרגיה כמו יפאן ודרום קוריאה כבר משתמשות ב-LNG, ואולם הביקוש הגואה הוזיל מאוד את עלות הפקתו. עם זאת, הובלת הגז נותרה יקרה יותר משל נפט. בניית מערך הסעה של LNG עולה מאות מיליוני דולרים בהתאם לגודלו, כאשר המחיר יכול להגיעה גם למיליארדי דולרים למערכים גדולים דוגמת זה המוקם כיום בקטאר בעלות של 7 מיליארד דולר. ארה"ב - שלה שוק האנרגיה הגדול בעולם הצורך כרבע מהאנרגיה המיוצרת על פני כדור הארץ - מובילה את הצמיחה בשוק ה-LNG, אך ההיצע הנמוך מדי, שלא עמד בביקושים, גרם לזינוק במחירים. גם מדינות רבות באירופה כבר הבינו את המגמה ורבות מהן בהם איטליה, יוון, צרפת, ספרד, פורטוגל ועוד מקימות מתקנים ונערכות לעתיד לבוא.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully