וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גוגל בלי הפסקה: מתכננת שירותי אחסון מידע ללא הגבלה לגולשים

דפנה מאור

7.3.2006 / 9:44

האם אתם מוכנים שגוגל תשמור מידע פרטי שלכם בשרתים שלה? לפי מסמך של החברה שפורסם בטעות - זהו אחד מיעדי החברה

גוגל מעוניינת לאחסן 100% מהמידע של המשתמשים שלה, נאמר במסמך שדלף - אי-מייל, היסטוריית גלישה, תמונות, סימניות אינטרנט ומידע נוסף שכיום נשמר בכונן המחשב האישי של כל משתמש. המסמך לא ציין יעדי זמן למתן שירות זה, ואמר כי לגוגל תידרש קיבולת אחסון אינסופית כדי להגשים את החזון. אחד הפרויקטים המתוכננים נקרא GDrive.



במהלך נאומו ביום חמישי, אמר שמידט כי אחסון מידע בגוגל על ידי המשתמשים יהיה כפוף לאישור המשתמשים. כמובן, סוגיות רבות של אבטחת מידע ופרטיות מתעוררות לנוכח רעיון זה, שכן גוגל היתה נתונה בחודשים האחרונים תחת לחץ הממשל האמריקאי למסור נתונים אודות החיפושים שעורכים גולשים במנוע החיפוש שלה.



היוזמה החדשה של גוגל היא, שוב, מתקפה חזיתית על מיקרוסופט, אשר פועלת לאחרונה להקים שירותי אחסון מידע באינטרנט. שירותים אלה, שיינתנו תחת מטריית "שירותי רשת", ישלבו תוכנות למחשבים אישיים ושירותים מקוונים.



המסמך, שפורסם כמצגת פאוארפוינט, כבר הורד מאתר גוגל, אולם בבלוגים מסוימים עדיין ניתן לראות גירסת PDF שלו.



קטע מהמצגת: "עם אחסון מידע אינסופי, נוכל לארח את כל קבצי המשתמש: אי-מייל, היסטוריית אינטרנט, תמונות, סימניות ולהפוך את המידע לנגיש מכל מקום (כל מכשיר, כל פלטפורמה, וכו').



כבר התחלנו במאמצים בכיוון זה עם ג'י-דרייב, Google Desktop Search, לייהאוס, אולם כל הנ"ל עומדים בפני אילוצי רוחב פס ונפח אחסון כיום.



עוד השלכה חשובה של נושא זה היא שאחסון 100% ממידע המשתמש הופך כל פיסת מידע לבעלת ערך רב יותר, מכיוון שניתן לגשת אליה מכל מיני יישומים".


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully