זאב רוזנשטיין, שהוסגר אתמול (שני) לשלטונות החוק בארצות הברית, הופיע היום לשימוע בבית משפט בפלורידה. רוזנשטיין לא מסר הצהרה במהלך השימוע. שימוע נוסף מתוכנן ל-28 במארס, אז ייקבע אם ישוחחרר בערבות. התביעה מתנגדת לשחרור בערבות בנימוק שקיימת סכנה שרוזנשטיין יברח ו"מהווה סכנה לחברה". רוזנשטיין מוחזק במרכז מעצר פדרלי במיאמי. מחר צפוי בית משפט מקומי להאריך את מעצרו. בעוד שבועיים צפוי דיון נוסף, בו ייקבע לוח הזמנים למשפט, שצפוי להיפתח בסוף יוני או בתחילת יולי.
רוזנשטיין עזב אתמול את כלא רימונים בשרון בשעה שבע וחצי בבוקר. בשדה התעופה בן גוריון ערכו לו בדיקה ביטחונית יסודית. אחר כך הוא הובל ישירות לכבש המטוס והיה הנוסע האחרון לעלות על טיסת אל-על 007 לניו יורק.
רגע לפני שעלה למטוס הניחו המרשלים האמריקאים אזיקים על ידיו. רוזנשטיין, שהושב בפאתי מחלקת התיירים, התלונן על כך שיצטרך לשבת כבול במשך 12 שעות הטיסה.
לאחר שנחת במיאמי, נפגש רוזנשטיין לראשונה עם עורך דינו, רוי בלק. בלק הוא מעורכי הדין הבכירים במיאמי ומשרדו ייצג בעבר את אחד מבני משפחת קנדי, שהסתבך בשערוריית אונס.
"אנחנו נמצאים בקשר שוטף עם עורכי הדין במיאמי", אמרה אתמול עו"ד קרן נהרי, שמייצגת את רוזנשטיין בישראל ביחד עם אביה, עו"ד בני נהרי. "הוא יודע שהוא הולך לעבור עכשיו כמה ימים לא קלים, אבל הוא חזק ומוכן לזה", הוסיפה.
זאב רוזנשטיין הופיע לשימוע ראשון בבית משפט בפלורידה
אסף כרמל
7.3.2006 / 20:31
