מתחשיב שערך אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים עולה כי העלות השנתית של העלאת שכר המינימום ל- 4,500 שקל בחודש תסתכם בכ-26 מיליארד שקל לכלל המעסיקים במשק. העלות השנתית לסקטור העסקי צפויה להסתכם כ-18.3 מיליארד שקל והעלות השנתית לסקטור הציבורי ב-7.7 מיליארד שקל בשנה.
תוספת עלות זו לוקחת בחשבון את השפעת העלאת שכר המינימום גם על דרגות השכר הסמוכות לו, עד לרמה של השכר הממוצע במשק.
מנגד, העלות הכוללת למשק בהנהגת מס הכנסה שלילי, שיתן לעובדים הטבה זהה, נאמדת בכ-12 מיליארד שקל לשנה. בהתאחדות התעשיינים מציינים כי עלות הנהגת מס הכנסה שלילי תהיה תקציבית, כפי שצריך להיות במקרים של מלחמה בעוני, ולא תיפול על המעסיקים בסקטור העסקי.
עוד מציינים בהתאחדות כי ההטבה של מס הכנסה שלילי תסייע לכלל העובדים המשתכרים שכר נמוך ושאותם רוצים לתמרץ, זאת בשעה שהעלאת שכר המינימום תגיע רק לחלק מהעובדים - אותו חלק המועסק במפעלים המאורגנים מכבדי החוק - בעוד חלקם של מפירי חוק שכר המינימום רק ילך ויגדל. כמו כן, תביא העלאת שכר המינימום לפיטורים של עובדים נוספים ברמות השכר הנמוכות ותעודד העברת קווי ייצור נוספים לחו"ל.
נשיא התאחדות התעשיינים: העלות של הנהגת מס הכנסה שלילי קטנה ב-54% מהעלות של העלאת שכר המינימום
עינב בן יהודה
12.3.2006 / 10:15
