בהתאם להצהרות אלה, הרי ש-IXI מובייל צפויה לעמוד השנה באבני הדרך שהותוו לאחרונה בינה לבין חברת ITAC, לאחר שהשתיים התמזגו ונקבע כי IXI, שמכרה עד היום בכ-20 מיליון דולר, תידרש להגיע כבר ב-2006 להכנסות של כ-45 מיליון דולר כדי להיות זכאית לצבירת מניות נוספת בחברה המשותפת.
ITAC - איזראל טכנולוג'י אקוויזישן - הודיעה לפני כשבוע על המיזוג עם IXI, המקנה לחברה שווי של 85 מיליון דולר. איזראל טכנולוג'י היא חברה ללא פעילות (חברת "בלנק צ'ק") שגייסה ביולי 2005 כ-38 מיליון דולר עבור רכישה פוטנציאלית של חברת טכנולוגיה ישראלית. IXI הודיעה היום כי אין בכוונתה לנצל כתבי אג"ח בכ-65 מיליון דולר נוספים שיכולים לעמוד לרשותה בכל עת. האג"ח ייקרא אם תחליט IXI בעתיד לרכוש חברות.
מכשיר ה-Ogo של IXI הוא מעין בלקברי להמונים - מכשיר נייד עליו ניתן להעביר מסרי טקסט כמו אי-מיילים ומסרים מיידיים (מסנג'ר). המכשיר, שהושק לראשונה בספטמבר 2004, יפעל על הרשת שמפעילה וודאפון ויהיה זמין לשוק הגרמני החל מאפריל הקרוב. ל-1&1 יש למעלה מ-20 מיליון לקוחות. הגירסה הגרמנית של Ogo, כוללת כמה יישומים, ביניהם דוא"ל, דפדפן אינטרנט, טלפון סלולרי, SMS, משחקים, יומן דיגיטלי ופנקס כתובות. המכשיר יוצע בגרמניה במחיר של 1 יורו בלבד, והחברה תגבה עוד כ-9.99 יורו בחודש עבור השירות - מחירים הנמוכים משמעותית מהמכשיר המתחרה בלקברי. המנויים יחויבו בחתימה על התקשרות עם IXI ל-24 חודשים.
החוזה בגרמניה מרחיב את הפריסה העולמית של IXI, שכוללת עד כה את ארה"ב (יחד עם AT&T ווויירלס, כיום סינגולר וויירלס), שווייץ (עם סוויסקום מובייל), וטורקיה (עם קבוצת Dogan). קהל היעד של מכשיר ה-Ogo, שמיוצר בטייוואן, הוא צעירים ועסקים קטנים. הלר אמר היום כי הוא מאמין שהחברה תבצע השקות נוספות של המכשיר בארה"ב כבר בקרוב. כמו כן, הוא ציין כי היעדים של החברה הם להרחבת המכירות גם לדרום אמריקה, מזרח אירופה ואסיה. ה-Ogo יימכר בקרוב גם בישראל, אמר הלר.
הלר התייחס לתחרות בבלקברי, וציין כי כיום יש כ-4.5 מיליון מכשירי בלקברי בלבד, מה שמותיר פוטנציאל שוק גדול ל-Ogo. עם זאת, הוא העריך כי בתוך שנה עד שנתיים גם נוקיה תיכנס לשוק, וזו הסיבה ש-IXI חייבת לנצל היטב את חלון ההזדמנויות שעומד כעת לרשותה.
IXI, שנוסדה ב-2000, גייסה עד כה כ-60 מיליון דולר מקרנות, ביניהן ג'מיני, קונקורד ואינטל. הנהלת החברה נמצאת בקליפורניה ומרכזי הפיתוח נמצאים בישראל וברומניה. IXI הוקמה על ידי היזמים גידי ברק, יו"ר החברה, ועמית הלר, המנכ"ל, ומעסיקה 75 עובדים.
IXI מובייל תרשום השנה הכנסות של כ-28 מיליון דולר ממכירת ה-Ogo בגרמניה ובשווייץ
ערן גבאי
12.3.2006 / 18:32
