לדברי מנכ"ל ממ"ן, אלי דלאל, הירידה המשמעותית ברווח, על אף הגידול בהכנסות השנה, נבעה מקיטון היקף תנועת המטענים בחברה והחרפה בתחרות בענף שינוע המטענים והלוגיסטיקה. ב-2005 הצטמצם היקף תנועת מטעני היצוא והיבוא בחברה ב-6.2%, והסתכמו בסך הכל בכ-250 אלף טון.
הרווח התפעולי לפני מימון הסתכם בכ-34.3 מיליון שקל ב-2005 לעומת רווח תפעולי של כ-41.6 מיליון שקל ב-2004, ירידה של 17.7%. סך המאזן המאוחד של החברה בסוף דצמבר 2005 הסתכם בכ-414 מיליון שקל, גידול של כ-2.8% לעומת סך המאזן בסוף 2004.
יו"ר מועצת המנהלים של ממ"ן, נחמה רונן, אמר בתגובה, כי "נוכח החרפת התחרות בענף בו פעילה החברה והשחיקה הנמשכת בריווחיותה, משלימה ממ"ן בימים אלה את היערכותה לקראת כניסת מפעיל נוסף לתחום שינוע המטענים בנתב"ג, ונוכח החרפה עתידית נוספת בתחרות בתחום ההובלה האווירית של מטענים. היערכות זו כוללת שיפור והגדלת מערך ומגוון השירותים; השקעות בטכנולוגיות מתקדמות והתייעלות".
ממ"ן מפעילה מסוף מטענים אווירי בנתב"ג ומשרתת את כל חברות התעופה והבלדרות הפועלות בשדה התעופה.
ממ"ן מסופי שינוע רשמה ירידה של 23% ברווח הנקי, ל-16 מיליון שקל
זוהר בלומנקרנץ
13.3.2006 / 11:25
