הנהלים החדשים, שגובשו על ידי חטיבת המנהל והארגון של רש"ת, הוגשו לאישור הממשלה, בהתאם לסעיף 25 לחוק רש"ת, הקובע כי "שינויים בסדרי קבלת העובדים לרש"ת, ייעשו באישור הממשלה".
נהלים אלה יהיו הנהלים המחמירים ביותר במגזר הציבורי. מטרתם של הנהלים הקדפניים היא להסדיר ביצוע תהליך שוויוני, שקוף, פומבי וציבורי, בכל הנוגע לגיוס עובדים חדשים, איוש משרות חדשות ואיוש משרות קיימות. הנהלים מתבססים על עקרונות שמוגדרים בחוק שרות המדינה (מינויים) ותקנות התקשי"ר, לצד הסתמכות וולנטרית על תקנות חברות ממשלתיות, בכל הנוגע להעסקת קרובי משפחה.
מרש"ת נמסר עוד, כי הנהלים החדשים נקבעו בהתאם להחלטת בג"ץ 10 ו-8299, שעניינה - נוהל איוש משרות בכירות ברש"ת. על פי ההחלטה, שינויים בכללי המינוי הנהוגים בשרות המדינה, מותרים רק באמצעות החלטה של מועצת רש"ת, שמאושרת על ידי הממשלה. ככל שמדובר בשינוי שהוא פטור ממכרז - יוכל השינוי להעשות על פי הצעת ועדת השרות, לפי חוק השרות המדינה או ועדה מקבילה.
מועצת המנהלים של רש"ת החליטה להכפיף את כל המינויים הנעשים ברש"ת למשרות תקניות המחייבות מכרז, ללא פטור כלשהו, כאשר בוועדת הבוחנים במכרז, לא יהיה רוב לרש"ת. רק מינויים למשרות ארעיות ביחידות תפעול של רש"ת, ייעשו באמצעות ועדת מיון ובכפוף לבדיקות התאמה.
הממשלה אישרה נהלים חדשים לגיוס עובדים ודרכי מינויים ברשות שדות התעופה
זוהר בלומנקרנץ
13.3.2006 / 12:29
