וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שעיה בוימלגרין נערך לעסקות נוספות: יזרים 10 מיליון דולר לחברה הנושאת את שמו

עומר שרביט

13.3.2006 / 12:49

ל-TheMarker נודע כי בעל השליטה יעמיד לבוימלגרין הלוואת בעלים בריבית נמוכה יחסית להלוואה בנקאית ובלי אופציה להמרה למניות



כדי לבצע עסקות של 90 מיליון דולר, די בהון עצמי של כ-13 מיליון דולר. נכון להיום, זה המצב קפיטל שהודיעה על השקעה במחצית מפולאר נדל"ן ומנהלת מגעים לרכישת מתחם בית חולים אסותא בתל אביב.



נראה כי החברה נערכת לביצוע עסקות נוספות בזמן הקרוב ובהיקפים גדולים יותר. על פי הערכות, היזם החרדי שעיה בוילמגרין הקציב להשקעות בישראל סכום של כ-100 מיליון דולר. ל-The Marker נודע, כי בימים הקרובים הוא עומד להכניס את היד לכיס ולהזרים לבוימלגרין קפיטל הבורסאית הלוואת בעלים של 10 מיליון דולר בהטבה מזכה.



בעל השליטה בחברה יעמיד את ההלוואה בריבית נמוכה יחסית להלוואה דומה מהבנק, ובצדה לא תהיה אופציה להמרה למניות, כך שאחזקות הציבור לא ידוללו. לאחרונה, מכר בוימלגרין 3% מהחברה עקב שיעור אחזקות ציבור נמוך מהמותר על פי תקנון הבורסה ולאחר המכירה הוא נותר עם 88% מההון.



מאז, רכש בוימלגרין את השלד הבורסאי הקטן ממייקל דייוויס ובל"ל בדצמבר האחרון, מנייתו זינקה פי ארבע והחברה נסחרת בשווי של 180 מיליון שקל - פי שלושה מהונה העצמי. נציגו של בוימלגרין בארץ הוא יוסי שניאורסון, חב"דניק שמכהן כסגן יו"ר בחברה הבורסאית.



היכרותם של השניים נמשכת מזה כמה שנים, והם שותפים ברשת הבגדים לילדים בשם קידי שיק. בוילמגרין עצמו שותף עם לב לבייב ואפריקה ישראל בעסקאות נדל"ן בהיקפים גדולים בארה"ב ולאחרונה אף הקים בנק בניו יורק.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully