רשת העיתונים מקלצ'י היא ה-8 בגודלה עם תפוצה של 1.4 מיליון קוראים. בין עיתוני הרשת - "סקרמנטו בי" ו"ניוז & אובזרוור בראלי". מכירתה של נייט רידר מגיעה בזמן עבור המשקיעים שלה שאינם מרוצים מביצועי החברה. מניית נייט רידר (סימול סימול KRI) ירדה ב-12 החודשים האחרונים ב-10%. מכירה הרשת תהיה גם אקורד הסיום עבור המנכ"ל, הנשיא והיורש, טוני רידר, בן ה-65.
בסוף ינואר, הודיעה נייט רידר על ירידה של 22% ברווח הנקי ל-83.3 מיליון דולר על רקע חולשה בשוק הפרסום. עם זאת, תוצאות החברה היו גבוהות מתחזיות האנליסטים, כיוון שבמונחים של רווח למניה רשמה 1.24 דולר למניה, לעומת תחזית ממוצעת ל-1.22 דולר למניה.
מגזר העיתונים בכללו נאבק עתה על קוראים, על רקע מעבר של רבים למקורות חדשות אחרים, בראשם האינטרנט, שפגעה הן במספר מנויי העיתונים והן בפרסום בעיתונות המודפסת.
מו"לית העיתונים נייט רידר, תימכר למו"לית הקטנה ממנה מקלצ'י תמורת 4.5 מיליארד דולר
TheMarker
13.3.2006 / 12:54
