כלל פיננסים ניהול וכלל פיננסים בטוחה ניהול השקעות, הגישו היום לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לביטול פסק הבורר, שניתן על ידי שופט בית משפט העליון בדימוס, יעקב מלץ, בפרשת אלי ארוך. הבקשה, מבוססת בעיקרה על תוצאות חקירה פרטית שניהלו המבקשות, ממנה עלה לטענתם כי אלי ארוך איים על השופט מלץ במהלך ניהול הבוררות, והשניים אף נפגשו מבלי שהדבר הובא לידיעת המבקשות.
לטענת כלל, בשיחת טלפון שהתקיימה בין השופט מלץ לבין חוקרת פרטית מטעם כלל, ב-17 בפברואר השנה, הודה השופט מלץ בקולו כי אלי ארוך הגיע לביתו פעמים מספר, נכנס לבית ואיים עליו בישיבות הבוררות ואף מחוצה להן. לפי ההקלטות, שתמליל שלהן מצורף לבקשה, השופט מלץ מאשר כי אלי ארוך עצמו איים עליו, וכי "הוא בחור קצת אלים".
אלא שמכתב של השופט מלץ מיום 9 במארס השנה, שלושה שבועות לאחר קיום אותה שיחת טלפון שהוקלטה, מאשר מלץ בכתב ידו כי "מעולם לא הושפעתי או אוימתי על ידי מישהו ממשפחת ארוך או מטעמו. לא היו דברים מעולם".
כלל טוענת כי, "ביטול פסק בורר שניתן תחת איומים, טרור ופחד הוא מחויב המציאות, יורד לשורש ההוויה של החברה הישראלית, והכרחי לצורך שמירת שלטון החוק וביעור נגע האלימות הפושה בחברתנו".
השופט מלץ בתגובה לטענת כלל: "ההקלטה הזו, אני לא יודע אם היא זיוף או סילוף - אך אין בה שום אמת"
ארנון בן-יאיר
15.3.2006 / 20:24