וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הבורסה הסעודית הגיבה בקפיצה של 4% משפל שנתי, לאחר הודעת הנסיך בן טלאל שישקיע 2.7 מיליארד דולר בסעודיה

ליאור רבינוביץ

16.3.2006 / 12:34

הבורסה הסעודית מחקה מאז ה-22 לפברואר 38% אחרי שעלתה ב-2005 ב-92% לשיא; הנסיך הסעודי עשה את הונו, 23 מיליארד דולר, מקניית מניות בתשואת חסר

המסחר בבורסה הסעודית נפתח אתמול בירידות של 4.8% אך הודעתו של הנסיך בן טלאל, באמצע המסחר, גרמה לסנטימנט חיובי ולסגירה בעלייה של 4% ומחקה כמעט את הירידות בימים האחרונים. מדד TASI מחק 17% מאז יום שישי ה-10 למארס.



הירידות מאז השבוע האחרון של פברואר, משקפות את חשש המשקיעים כי הבורסות באזור נסחרות גבוה מדי. ב-2005 עלתה הבורסה הסעודית ב-92% בעקבות העליות במחיר הנפט ודו"חות רבעוניים חזקים. ערב הסעודית היא יצואנית הנפט הגדולה במדינות אופ"ק.



אנליסטים חוששים כי העלייה ב-2005 בבורסה היתה מעל ומעבר למצב הכלכלי האמיתי באזור, על אף העלייה במחיר הנפט ב-2005. האנליסטים חוששים גם מהנפקות מתוכננות רבות מדי במהלך 2006. קרוב ל-100 חברות מתכננות כניסה לשוק ב-2006, כפול מאשר ב-2005.



הנסיך הסעודי אל-ואליד בן טלאל, אחיינו של מלך ערב הסעודית, עשה את הונו מהשקעה במניות חברות גדולות אשר היו באותה עת בעלות תשואת חסר. הונו של בן טלאל, בן 50, מוערך על ידי מגזין פורבס ב-23 מיליארד דולר. בן טלאל הוא המשקיע הגדול ביותר בענק הפיננסים סיטיגרופ, ובידיו נתח של 4.3% מן החברה - נתח המוערך בכ-9.9 מיליארד דולר.



שמו של בן טלאל נקשר גם למיליארד הישראלי יצחק תשובה, לאחר שהאחרון קנה מהנסיך הסעודי את החזקותיו במלון פלאזה בניו יורק.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully