וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביוקנסל סיימה לגייס 3 מיליון דולר; החלה בניסויים קליניים בבני אדם

גיא גרימלנד

20.3.2006 / 10:26

החברה צפויה לגייס 6 עד 9 מיליון דולר בהמשך, וכבר עתה קיבלה פניות משני חתמים; אבי ברק, מנכ"ל החברה ל-TheMarker: "אם זה יעבוד השמיים הם הגבול"

החברה פיתחה טכנולוגיה למלחמה בתאי סרטן שונים. הטיפול מיועד לאנשים החולים בסרטן עם גן הקרוי H-19, אותו גילה פרופסור אברהם הוכברג, שייסד את ביוקנסל. הוכברג מצא שהגן מופיע בעובר, נעלם ומופיע ברקמות של בני אדם בוגרים, כפי שציינו ב-33 תאי סרטן. כאשר התרופה ניתנת, היא מזהה את הגן ומפרישה רעלן (דיפטריה) שפוגע בתא הסרטני והורס אותו.



הכסף שגויס כעת מיועד לניסוי קליני בשלב I2א, ובא לבדוק טיפול בתאי סרטן בשלפוחית השתן.
בשלב זה מתקיימים ניסויים קליניים בשני בתי חולים בארץ. הראשון, בבית החולים וולפסון בחולון, על ידי פרופסור אבי סידי, מנהל המחלקה האורולוגית, והשני, בבית החולים מאיר, על ידי ד"ר אילן ליבוביץ', מנהל המחלקה האורולוגית. התרופה תשמש בשלב מאוחר יותר לפיתוח שתי אינדקציות לזיהוי סוגי סרטן נוספים, סרטן הכבד וסרטן שחלות.



בביוקנסל מעריכים, כי ייקח לפחות שלוש עד ארבע שנים כדי שהטכנולוגיה תבשיל לתרופה לייצור מלא. ביוקנסל פועלת באמצעות חברת "יישום" של האוניברסיטה העברית. בעלי המניות המרכזיים של ביוקנסל הם: חברת יישום (33%), פרופסור הוכברג (37%), והשאר משקיעים פרטיים.



אבי ברק, מנכ"ל החברה, אמר בשיחה עם TheMarker: "התרופות היותר מודרניות הופכות לממוקדות בתאים הסרטניים, פחות בטיפול ברקמות. התרופה שלנו היא תרופה הממוקדת פציינט. אנחנו מטפלים רק בפציינטים שאנחנו מזהים בהם את הגן. הטיפול הוא ממוקד. היתרון הגדול של הטכנולוגיה הוא שאין לה תופעות לוואי. אם זה יעבוד השמיים הם הגבול".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully