וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עלייה של 28% ברווחי חברת הנפט הסינית פטרוצ'יינה ב-2005 ל-16.6 מיליארד דולר

סוכנויות הידיעות

20.3.2006 / 13:17

זאת, למרות הפסד של 19.8 מיליארד יואן בחטיבת זיקוק הנפט של פטרוצ'יינה; הרווח הנקי היה נמוך מתחזיות האנליסטים; החברה תיקצבה את מחיר הנפט הממוצע ב-2006 ב-40 דולר לחבית

עם זאת, חטיבת זיקוק הנפט של פטרוצ'יינה רשמה הפסד של 19.8 מיליארד יואן ב-2005, לעומת רווח של 11.9 מיליארד יואן שנרשם ב-2004. סמנכ"ל הכספים של פטרוצ'יינה, ואנג גואוליאנג ייחס את ההפסד לעלייה איטית יותר במחירי מוצרי הנפט בסין מאשר העלייה במחירי הנפט הגולמי בעולם. עם זאת החברה צופה שיפור בתוצאות ב-2006. החברה תיקצבה את מחיר הנפט הממוצע ב-2006 ב-40 דולר לחבית.



המחיר הממוצע של הנפט הגולמי בפטרוצ'יינה עלה ב-44% ב-2005, ל-48.88 דולר לחבית. תפוקת הנפט עלתה ב-1.5% ל-842 מיליון חביות.



הצמיחה הכלכלית בסין - שעמדה על 9.9% ב-2005 - מובילה לגידול בביקוש לאנרגיה במדינה. סין היא צרכנית הנפט השנייה בגודלה בעולם - צריכת הנפט שלה צפויה לעלות ב-5.9% השנה לכמעט 7 מיליון חביות ביום, כפליים מהצמיחה שנרשמה במדינה ב-2005, לפי נתוני סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA).



חברות הנפט הסיניות, פטרוצ'יינה ביניהן, זקוקות למזומנים רבים לרכישת שדות נפט וגז מחוץ לסין על מנת לעמוד בביקוש הסיני ולאפשר למדינה להקטין את התלות בחברות נפט זרות. סין צפויה לחתום על הסכם עם חברת הנפט הממשלתית של רוסיה, רוזנפט, להקמת צינור להעברת נפט מרוסיה לסין ולהקמת פרויקטים של שיתוף פעולה בין שתי המדינות, לדברי יו"ר פטרוצ'יינה צ'ן גנג.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully