ההסכמות יוגשו לאישור הנושים באסיפת אישור ההסדר שתתקיים ב-27 במארס. ואולם, בכירים בענף המזון אמרו אתמול כי בין ספקי המזון הגדולים יש הסבורים כי אין די בסכום המוצע, וכי על הבעלים לשעבר לשפר את הצעתם עוד.
הסכם זה שיפר כאמור את ההסכם הקודם מול הבעלים לשעבר והעלה את הסכום שבורוביץ', מוזס ורוזן הסכימו להעביר לרשת ב-5 מיליון שקל. זאת תמורת פטור שיינתן להם מתביעות עתידיות נגדם וכן, כפי שנדרש בהסכם הקודם, הפסקת החקירה שמנהלים החוקרים שמינתה השופטת ורדה אלשיך, עו"ד אבנר כהן וגיורא הרטוג.
הסכמתם של בעלי הרשת לשעבר לשפר את הצעתם נבעה כנראה בעיקר מממצאי דו"ח הביניים של החוקרים, שהוגש בחודש שעבר לביהמ"ש. הדו"ח קבע כי הרשת סבלה מכמה כשלים ניהוליים (שאינם פליליים), בהם פירעון הלוואות בעלים בעת שהרשת כבר היתה במצוקת מזומנים ומתן הלוואות לעובדים בכירים שלא נפרעו. בשבוע שעבר אמרו הנושים כי יעמדו על כך שבמסגרת הסדר הפטור יחזירו מנהלי הרשת את כספי ההלוואות שקיבלו, אותן לא הספיקו לפרוע לפני הקריסה.
השופטת אלשיך אמנם קבעה כי אין מניעה להיעתר לבקשה לקיום אסיפות נושים לאישור ההצעה, אך מתחה ביקורת על ההצעה כשציינה כי הסכום המוצע על ידי בעלי השליטה לשעבר נמוך ביחס לגובה חוב.
ממצאי הדו"ח ודברי השופטת עוררו כעס בקרב הספקים, אשר דרשו כי הצעת ההסדר תשופר. חלק מהספקים אף ביקשו כי בעלי הרשת לשעבר כמעט יכפילו את הסכום המוצע, ויעמידו אותו על 27 מיליון שקל.
את תגובתם של עוה"ד זאב שרף וניצה פוזנר לא ניתן היה להשיג עד מועד סגירת הגיליון.
דו"ח הביניים של חוקרי קלאבמרקט עלה לבעלי הרשת לשעבר 5 מיליון שקל
ענת רואה
23.3.2006 / 9:09
