האצ’יסון, החברה הגדולה ביותר של המיליארדר ההונג קונגי לי קא-שינג, מחזיקה בטווח רחב של נכסים, בהם טלקום, הפעלת נמלים, קמעונות ונפט. הרווח השנתי היה גבוה מתחזיות האנליסטים. מכירות החברה עלו ל-241.9 מיליארד דולר הונג קונגי מ-179.4 מיליארד דולר הונג קונגי.
מכירות חטיבת שירותי הסלולר מדור שלישי זינקו ב-138% ל-37.5 מיליארד דולר הונג קונגי. לי אמר, כי הרווח מעסקי ה-G3 לפני מס יגיע לאיזון בשנה הבאה. האצ'יסון השקיעה 25 מיליארד דולר בהקמת רשתות סלולריות בטכנולוגיית הדור השלישי ברחבי העולם. מספר המנויים שלה כיום גדול ביותר מפי שלושה ממספר מנויי הדור השלישי של וודאפון, שהחלה לספק שירותי דור שלישי שנה מאוחר יותר.
אנליסטים אומרים, כי משום שהאצ'יסון השקיעה סכומי עתק בדור השלישי, כל דיווח על החזר כלשהו של ההשקעה יעשה פלאים למחיר המניה.
באוגוסט שעבר אמר לי, כי חטיבת שירותי ה-G3, המאפשרת למשתמשים לצפות בטלוויזיה באמצעות הטלפונים הסלולריים שלהם, תהפוך רווחית במחצית השנייה של 2005. האצ'יסון מממנת זה זמן רב את חטיבת שירותי ה-G3 הלא רווחית באמצעות רווחים מחטיבות הנמלים, הנפט, הנדל"ן והקמעונות.
האצ'יסון אמרה שתשלם דיווידנד של 1.22 דולר הונג קונגי, כמו בשנה הקודמת. חברת ההחזקות צ'נג קונג מחזיקה ב-49.9% מהאצ'יסון.
האצ'יסון, החברה האם של פרטנר, אמרה כי חטיבת הדור השלישי שלה תגיע לאיזון בשנה הבאה
עפרה שלו
23.3.2006 / 12:04
