לקסאר, המתמחה בפיתוח כרטיסי זיכרון למצלמות דיגיטליות, דיסק און קי ושבבי הזיכרון לנגני MP3, דיווחה כי הכנסותיה ברבעון הראשון של 2006 הסתכמו בטווח של 130-100 מיליון דולר - נמוך בהרבה מממוצע תחזיות האנליסטים להכנסות של כ-200 מיליון דולר. על רקע ההכנסות הנמוכות, צופה לקסאר הפסד רבעוני נקי של 30-22 מיליון דולר.
סנדיסק היא מתחרתה הגדולה של לקסאר בכל שלושת השווקים העיקריים של האחרונה, וחשופה כנראה יותר לתגובה עצבנית של המשקיעים היום, לאור החפיפה הגבוהה בין מוצרי שתי החברות. עם זאת, חולשה אפשרית של לקסאר בשוק הדיסק און קי, עשויה להוות דווקא חדשות טובות לסנדיסק ואם סיסטמס, אשר השיקו לפני כחצי שנה את הדור החדש של המוצר ה-U3. מוצר זה זוכה לביקורות טובות מאוד בשוק, וייתכן כי גרם לירידה במכירות הדיסק און קי הוותיק של לקסאר. יו"ר ומנכ"ל אם סיסטמס, דב מורן, העריך באחרונה כי מכירות ה-U3 ינגסו עד אמצע 2006 בכ-50% משוק הדיסק און קי בארה"ב.
זהו גם השוק העיקרי בו מתחרה לקסאר באם סיסטמס, אשר אינה פועלת בשוק כרטיסי הזיכרון למצלמות דיגיטליות. מנגד, מפתחת אם סיסטמס שבבים זיכרון לטלפונים סלולריים, תחום בו ללקסאר אין דריסת רגל ולכן תוצאותיה היום אינן רמזים בנוגע להיקף המכירות בשוק זה.
לקסאר עומדת כיום בפני מכירתה ליצרנית השבבים האמריקאית מיקרון (סימול MU) בעסקת מניות ששווייה כ-700 מיליון דולר. במסגרת העסקה יקבל כל בעל מניות לקסאר 0.5625 מניית מיקרון. עם זאת, העסקה עשויה להיתקל בקשיים מצד המיליארדר קרל אייקאן, אשר עומד בראש קבוצת משקיעים המחזיקה ב-6% ממניות לקסאר. הקבוצה עשויה להתנגד למיזוג, אם תיווכח כי אינו משקף לדעתה את שווייה האמיתי של לקסאר.
על רקע העסקה עם מיקרון, הודיעה היום לקסאר כי אינה מתכוונת לערוך שיחת ועידה עם המשקיעים והאנליסטים, בעת פרסום התוצאות הכספיות המלאות שלה לרבעון הראשון, לקראת סוף אפריל.
אזהרת רווח חמורה של לקסאר לוחצת על מניות הפלאש לפני הפתיחה; אם סיסטמס וסנדיסק מאבדות כ-5% וכ-4%, בהתאמה
עומרי כהן
28.3.2006 / 15:21