וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"שוק ההנפקות של חברות טכנולוגיה בארה"ב חלש מאוד - בין היתר בגלל סרביינס אוקסלי"

שירלי יום-טוב

29.3.2006 / 14:18

כך אומר טריפ וולף, האחראי על הנפקות טכנולוגיה בג'פריס ברודוויו; סיבה נוספות לבצורת ההנפקות - החתמים מנסים למכור לשוק חברות שעדיין לא נמצאות בשלב מתאים להנפקה

גם הסכומים שהחברות גייסו אינם מפילים מהכיסא: בפברואר, למשל, גויסו בהנפקות ראשונות 4.4 מיליארד דולר לעומת 6.4 מיליארד דולר ברבעון המקביל. סימן נוסף לכך ששוק ההנפקות הפך למאתגר אפשר למצוא בעובדה שברבעון הרביעי של 2005 נסגרו 57% מכלל ההנפקות מתחת לטווח המחירים המיועד. דוגמא ישראלית לכך היא סקופוס (SCOP), המתמחה בפתרונות להעברת שידורי וידיאו דיגיטלי, שהצליחה לסגור את ההנפקה שלה בדצמבר במחיר של 7 דולר למניה בעוד שהיא ציפתה בתחילה למכור מניות במחיר של 12-10 דולר.



טריפ וולף, האחראי על תחום ההנפקות במגזר הטכנולוגיה בג'פריס ברודוויו, אומר בראיון טלפוני מניו יורק כי "אכן, השוק מאוד חלש. זה בא לידי ביטוי גם במספר חברות הטכנולוגיה הממתינות להנפקה בחודשים הקרובים - שמונה או תשע בלבד. חלקן אף הגישו תשקיף לפני יותר מחצי שנה, כך שמדובר בחברות שוול סטריט ככל הנראה לא התלהבה מהסיפור שלהן ולכן גם ההנפקה אינה מזדרזת לצאת לפועל".



וולף סבור שהמחצית הראשונה של 2006 תהיה דלילה מאוד מבחינת הנפקות, אך הוא צופה שתהיה התעוררות במחצית השנייה, כך שבתקופה זו נוכל לראות 75% מכלל ההנפקות המיועדות.



הנפקות - לא. מיזוגים ורכישות - כן



וולף מדבר על כמה סיבות לחולשה בשוק הראשוני בארה"ב, אחת מהן היא תקנות סרביינס אוקסלי (SOX) הנוקשים. המטרה של סט התקנות הללו חיובית - הן מיועדות להגביר את הבקרה הפנימית בחברות הציבוריות בארה"ב לעמוד. מצד שני, סרביינס אוקסלי הפך בחודשים האחרונים לחלום הבלהות של מנהלי בורסת הנאסד"ק. בוב גרייפלד, מנכ"ל הנאסד"ק, אף יצא לפני כחודש בצעד תקדימי וכתב מאמר לוול סטריט ג'ורנל על כך שנדרשות הקלות בתקנות, לפחות עבור החברות הציבוריות הקטנות. גרייפלד היה דיפלומטי בדבריו אבל בין השורות הוא בעצם הרים דגל אדום רגע לפני שחברות טכנולוגיה מדירות רגליהן מהנפקות בוול סטריט בשל העלויות הגבוהות של החלת סרביינס אוקסלי והסיכונים הנלווים לכך. "SOX הוא בהחלט עניין רציני כשמדברים על הנפקות. היישום שלו יקר ומכלה זמן חשוב של הנהלת החברה", אומר וולף.



וולף הוא בנקאי השקעות שאמור לדחוף קדימה הנפקות עבור עמלות שמנות, אבל זה לא מונע ממנו להגיד בכנות שהבצורת היחסית בשוק ההנפקות היא גם אשמת בתי ההשקעות. "חלקם מנסים למכור לשוק חברות שעדיין לא נמצאות בשלב המתאים להנפקה. וול סטריט כבר לא לוקחת הכל לידיה ויש מעין מחסום של גודל החברה".



אבל כששוק ההנפקות נרדם, יש שוק מקביל שמתעורר - שוק המיזוגים והרכישות. "אנחנו רואים שמיזוג או רכישה זה עסק הרבה יותר רווחי עבור חברה ובעלי המניות שלה. החברה וקרנות ההון סיכון המושקעות בה מעדיפות להימכר מאשר ללכת להנפקה. בצורה כזו הן לוקחות את הכסף בפעם אחת ולא צריכות להמתין להמשך ההתפתחות והצמיחה של החברה", אומר וולף.



שוק הנפקות חלש הוא סממן לחוסר התלהבות משוק המניות בכלל, אבל וולף אומר שיש שני תחומים "חמים" בימים אלה - סמיקונדקטורס ותוכנה. הוא סבור שמשקיעים בארה"ב מחפשים כיום צמיחה, אך כזו שמלווה ברווחים. ומה לגבי הנהירה להשקעות בשווקים מתפתחים? "כן, יש הזדמנויות בסין ובהודו ויש שם הרבה חברות שמציגות צמיחה גבוהה ולכן משקיעים רוצים חשיפה לשווקים אלה. יחד עם זאת, השוק האמריקאי תמיד יישאר בעל החשיבות הגדולה ביותר בכל מה שקשור לגיוסים", הוא אומר.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully