מחירי האג"ח הממשלתיות בישראל רשמו היום ירידות חדות של עד 0.6%, גם בקרב האיגרות הצמודות מסוג גילון וגם בקרב האיגרות בעלות הריבית הקבועה מסוג שחר. זאת, לאחר שמפלגת קדימה, שנשאה על כתפיה את התקווה ליציבות שלטונית וריסון תקציבי, החשובים כל כך לשוק ההון, הצטמקה מכ-36 מנדטים בסקרים ל-28 מנדטים בתוצאות האמת.
שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות רשם אתמול ירידות חדות לאחר שהבנק הפדרלי העלה את הריבית בארה"ב ב-0.25% לרמה של 4.75% - רמתה הגבוה ביותר מזה חמש שנים. הפדרל ריזרב אותת, כי צפויות העלאות ריבית נוספות. התשואה על האג"ח הממשלתיות האמריקאיות ל-10 שנים רשמה אתמול את הזינוק החד ביותר מזה חודשיים.
התשואה על האג"ח הממשלתיות האמריקאיות לשנתיים עומדת כעת על 4.79%, לאחר שמוקדם יותר עלתה לרמה של 4.808% - רמתה הגבוהה ביותר מאז פברואר 2001.
העלאת הריבית אתמול בארה"ב - החלטת הריבית הראשונה של הבנק תחת הנהגתו של היו"ר החדש בן ברננקי - היתה ה-15 ברציפות מאז החל הבנק הפדרלי להעלות את הריבית ביוני 2004. אז, עמדה הריבית ברמה של 1% - שפל של 46 שנים. החלטת ועדת השוק הפתוח של הבנק הפדרלי (FOMC) היום התקבלה פה אחד.
הודעת ה-FOMC שבה וכללה את הנוסח מהודעתה בהחלטת הריבית הקודמת מחודש ינואר, שלפיה "ייתכן שיידרש הידוק מסוים נוסף כדי למנוע איומים על השגתם של איזון בין צמיחה בת קיימא לבין יציבות מחירים".
ה-FOMC הודה, כי גורמים חולפים תרמו לצמיחת הכלכלה האמריקאית ברבעון הראשון של השנה, והעריך כי הצמיחה צפוי "להתמתן לקצב בר קיימא יותר".
העלייה במחירי האנרגיה ובמחירים של סחורות נוספות השפיעו רק "באופן מועט על מדד הליבה של האינפלציה", כך נאמר בהודעת ה-FOMC, אשר הזהירה כי עלייה בניצול כושר הייצור עשויה להגביר את הלחצים האינפלציוניים.
לאחר העלאת הריבית אתמול בארה"ב, מצפים כלכלנים מסוימים כי הבנק הפדרלי יפסיק להעלות את הריבית, לפחות לתקופה מה. אחרים אומרים כי הבנק ימשיך במדיניותו, של העלאה הדרגתית, עד שהנתונים הכלכליים יראו על איזון בין צמיחה בריאה לדיכוי סכנת האינפלציה.
החוזים על הריבית הפדרלית (fed funds futures) הנסחרים בבורסת החוזים של שיקגו ואשר משמשים לניבוי מדיניות הבנק, מעניקים כעת סיכוי של 94% להעלאת הריבית לרמה של 5% בחודש מאי. לפני החלטת הריבית אתמול, העניק השוק הסתברות של 83% להעלאת ריבית זו. ההסתברות שמעניק השוק להעלאת ריבית לרמה של 5.25% עד חודש נובמבר עומדת כעת על 1 ל-4.
שוק האג"ח הממשלתיות ביפאן נפל היום לשפל של חמש שנים, לנוכח הערכות כי הבנק המרכזי של יפאן יעלה את הריבית לאחר חמש שנים של מדיניות ריבית אפסית. התשואה על האג"ח הממשלתיות ל-10 שנים זינקה לאחר העלאת הריבית בארה"ב אתמול ב-0.07% ל-1.77%, הגבוהה ביותר מאז 2004; התשואות על האג"ח לחמש שנים עלו ב-0.085% ל-1.295%, הגבוה ביותר מאז ספטמבר 2000.
כאילו לא די בירידות בשוק האג"ח בישראל: ירידות גם בשוק האג"ח הממשלתיות בארה"ב
TheMarker
29.3.2006 / 22:39