מיזם תיירות החלל וירג'ין גלקטיק, מאחוריו עומדים ברנסון והמיליארדר פול אלן, אחד מהמייסדים של מיקרוסופט, מתכנן להקים מלונות בחלל, אמר ברנסון לעיתון "סאנדיי ביזנס". "אנו במגעים עם גורמים בתחום הפיתוח של מלונות בחלל, וגם מקיימים שיחות עם אנשים המפתחים חללית אשר תישא את התיירים למלונות החלל", אמר ברנסון לעיתון. "אנשים יודעים שביכולתנו להפוך דברים שנראים מעט מוזרים למציאות מסחרית, ובאופן אישי אני מעריך כי קיים ביקוש למלונות חלל".
שירות וירג'ין גלקטיק עתיד להתבסס על חללית ספייס-שיפ-וון (SpaceShipOne) שתיכנן בורט רוטאן, ואשר זכתה בפרס של 10 מיליון דולר שהעניק הפרויקט אקס פרייס (X Prize) לפיתוח תיירות תת-מסלולית.
חברת וירג'ין גלקטיק הודיעה בחודש שעבר על כוונתה להקים את המטה שלה במדינת ניו מקסיקו בארה"ב, לאחר שהמדינה אישרה בשבוע שעבר השקעה של 100 מיליון דולר בשלוש השנים הקרבות בהקמת נמל תעופת חלל. לדברי נשיא וירג'ין גלקטיק, ויל וייטהורן, שילמו עד כה 157 בני אדם דמי מקדמה בסך 12.2 מיליון דולר כל אחד - עבור טיסות בשירות וירג'ין גלקטיק. מחקרי שוק שנערכו בשנים האחרונות הצביעו על פוטנציאל תיירות החלל, והעלו כי כ-100 אלף איש בשנה יהיו מוכנים לשקול טיסה לחלל תמורת 100 אלף דולר.
ברנסון, הידוע במגוון הרחב של יוזמותיו העסקיות - החל בתוכניות לשירות נוסעים מסחרי לחלל וכניסה לעסקי הנפט, וכלה בשירותי סלולר ותעופה - צפוי להשקיע עד 400 מיליון דולר בהקמת מתקנים לייצור דלק אתנול ידידותי לסביבה עבור מטוסי חברת התעופה וירג'ין אטלנטיק. כך דיווח העיתון "אינדיפנדנט".
העיתון דיווח כי קבוצת וירג'ין צפויה להודיע בקרוב על השקעתה הראשונה השנה, בסכום של 30-40 מיליון דולר בתוכנית לייצור דלק אתנול בארה"ב. בהמשך צפויה הקבוצה להקים פרויקטים דומים גם בבריטניה וביבשת אירופה.
אתנול, המיוצר מיבולים ובעיקר מסוכר, הפך לאטרקטיווי יותר בשנים האחרונות בעקבות נסיקת מחירי הנפט. ברנסון מבקש לשלב אתנול בדלק הסילוני המשמש את מטוסי חברת וירג'ין אטלנטיק.
ריצ'רד ברנסון לא מפסיק להפתיע: יוזם הקמת מלונות בחלל ומתקנים לייצור דלק ידידותי לסביבה למטוסים
סוכנויות הידיעות
2.4.2006 / 13:02