וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רבעון חלש לאג"ח ממשלתיות אמריקאיות: התשואה ברבעון האחרון צמחה ב-10.9%

סוכנויות הידיעות

2.4.2006 / 13:45

אנליסטים צופים כי הירידות בשוק האג"ח יימשכו עד שהבנק המרכזי יפסיק את העלאות הריבית; כלכלנים חוששים כי ירידות נוספות באג"ח יעצרו את הכלכלה האמריקאית

אנליסטים צופים, כי הירידות יימשכו עד שהבנק הפדרלי יפסיק את מדיניות ההידוק המוניטרית שלו, כלומר המשך עליות ריבית. המחזיקים באג"ח ממשלתית אמריקאית רשמו הפסד ממוצע בשיעור של 1.15% ברבעון האחרון. התשואה על אג"ח ממשלתית אמריקאית עלתה במהלך הרבעון ב-10.9% ועומדת עתה על 4.85%.



המסחר באג"ח ממשלתית רגיש ביותר לנתוני אינפלציה ולעליית הריבית. מדד המחירים לצרכן, שאינו כולל מזון ואנרגיה, עלה בפברואר ב-0.1% אחרי שבינואר עלה ב-0.2%. הבנק המרכזי צופה, כי מדד הליבה יעלה בשנה הקרובה ב-1.75% עד 2.5%.



החשש הוא כי העלייה בתשואות על אג"ח ממשלתיות, שמשמשות כבסיס לקביעת המשכנתא וגובה הריבית להלוואות של חברות, תעצור את הכלכלה הגדולה בעולם בסופו של דבר.



מדד בטחון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן



מדד בטחון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן וסקר בין היצרנים באזור שיקגו מחזק את התחזית, כי הבנק המרכזי ימשיך לעלות את הריבית כדי לאחוז באינפלציה שמאיימת לפרוץ קדימה מרמתה המתונה היום. בשבוע שעבר פרסמה האוניברסיטה של מישיגן, כי מדד בטחון הצרכנים עלה ל-88.9% בחודש מארס לעומת תחזית של 86.9% בחודש שעבר. מדד היצרנים באזור שיקגו עלה בחודש מארס ל-60.4 לעומת 54.9 בפברואר.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully