וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קבוצת חברות השקעה פרטיות הגישו הצעה של 9.1 מיליארד דולר עבור ספקית המידע VNU

רויטרס

3.4.2006 / 13:22

הקונסורציום של 6 חברות השקעה פרטיות הציע 28.75 יורו למניה עבור VNU ההולנדית - חברת מחקרי השוק הגדולה בעולם

הנהלת החברה המליצה, כי בעלי המניות יקבלו את ההצעה, אך מספר בעלי מניות גדולים, כולל פידליטי אינטרנשיונל, הודיעו כי לא יקבלו הצעה כלשהי במחיר של הקונסורציום. תקופת הקבלה של ההצעה מסתיימת ב-5 במאי. ההצעה מותנית באישור של 95% ותידון ב-18 באפריל, במקביל לפגישת בעלי המניות השנתית.



החברה מסרה במסיבת עיתונאים לרגל תוצאותיה השנתיות ב-8 במארס, כי שקלה למכור את החברה בחלקים, אשר מספר משקיעים עדיין מאמינים כאופציה הטובה ביותר, אך לא מצאה קונים וכי היא תאבד מאות מיליוני יורו בהטבות מס. פידליטי, בעלת כ-15% מהחברה ההולנדית, אמרה בזמנו כי לא תתמוך בהצעה.



סמנכ"ל הכספים אמר בשבוע שעבר, כי כמה חברים במועצת המנהלים מוכנים להתפטר במידה והצעת רכש לחברה תידחה על ידי בעלי המניות שלה. החברה כבר מחפשת אחר מנכ"ל חדש לאחר מרד בעלי מניות נגד תוכניות לרכישת ספקית נתוני הבריאות IMS הלת' תמורת 7 מיליארד דולר בשנה שעברה, אשר הביא להתפטרות המנכ"ל רוב ון דר ברג.



ענקית ניהול הקרנות פידליטי היתה גורם חשוב בחסימת עסקת IMS, ביחד עם טמפלטון גלובל אדווייזרס ונייט וינק אסט מנג'מנט (Knight Vinke Asset Management). יחדיו הן בעלות של יותר מ-40% ממניות VNU. נייט וינק הודיעה גם כן כי תדחה את ההצעה.



VNU היא הבעלים של חברת מחקרי השוק איי.סי.נילסן (ACNielsen), המגזינים "בילבורד" ו"הוליווד ריפורטר" וכן של חברת המידרוג נילסן מדיה ריסרץ'.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully