דירקטוריון חברת חשמל אמור לדון בקרוב בהחלטה זו וככל הנראה היא תאושר. בשלושת החודשים הקרובים ישמש רזון יועץ במסגרת הסדר הפרישה שלו ולא יקבל על כך שכר בנפרד. לאחר תקופה זו ייחתם עמו הסכם.
רזון שפרש באחרונה מחברת החשמל לאחר 45 שנה, מהן 6 שנים בתפקיד המנכ"ל, נחשב לאחד מהמומחים הגדולים בישראל בתחום זה. בעת כהונתו הוביל מהלך שלפיו חברת החשמל תפוצל והמשך הרפורמה ייבחן בעתיד. על פי המתוה שהציג רזון, חברת החשמל תפוצל בשלב הראשון לשלוש חברות בנות - ייצור, הולכה וחלוקה - שמעליהן חברת החזקות. בשלב השני יוקמו שתי חברות בנות נוספות - טכנולוגיות ומידע והנדסה ופרויקטים.
לדברי רזון, המבנה שהציע אינו סותר את החוק לשינוי מבני במשק החשמל שנחקק ב-2003. לא פעם אמר רזון כי תומך ברפורמה, אבל עליה להיות מדודה ומבוקרת - מכיוון שכל צעד בלתי הפיך.
על פי חוק משק החשמל שמאחוריו עומדים משרדי האוצר והתשתיות, עתידה חברת החשמל לעבור שינוי מבני שבסופו הפרטה: החברה תתפצל לשלוש חברות - ייצור, הובלה וחלוקה; מקטעי הייצור והחלוקה יפוצלו אף הם לחברות שיופרטו בעתיד. החוק הוא בבחינת רעידת אדמה לחברת החשמל ול-13 אלף עובדיה, מכיוון ששינויים מבניים כרוכים בדרך כלל בשינויים ארגוניים הכוללים פיטורים.
בימים אלה מתקיימים דיונים בין כל הגופים הנוגעים בדבר על השינוי המבני בחברת החשמל. לפי שעה לא התקבלו החלטות סופיות. בן נון אמר בשבוע שעבר בדיון בדירקטוריון כי עד סוף השנה יושגו הבנות בין כל הצדדים והשינוי המבני ייצא לדרך.
דובר חברת החשמל אישר את הפרטים ואמר כי בתום שלושת חודשי ההסתגלות של רזון, יסוכמו תנאי העסקתו עם בן נון ויובאו לאישור הדירקטוריון.
רזון לא נפרד מחברת החשמל: ישמש יועץ מיוחד למנכ"ל בן נון בעניין הרפורמה
שרון קדמי
4.4.2006 / 9:27