וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הרגולטורים הפיננסיים באיחוד האירופי קיימו "תרגיל מלחמה" שנועד לדמות משבר פיננסי באירופה

סוכנויות הידיעות

10.4.2006 / 12:10

התרגיל דימה מצב של קריסת בנק גדול באירופה, ובחן את יכולת הרגולטורים השונים באיחוד לפעול יחדיו לבלימת התפשטות המשבר ברחבי אירופה

לפי "פייננשל טיימס", התרגיל כלל הדמיה של התמוטטות בנק גדול הפועל במספר מדינות, על מנת לבחון האם הבנק המרכזי של אירופה (ECB), הבנקים המרכזיים במדינות השונות ומשרדי האוצר השונים יכולים לפעול יחדיו על מנת לעצור את התפשטות המשבר. לפי העיתון, התרגיל התקיים במטה ה-ECB בפרנקפורט.



לדברי מקור שהיה מעורב בתרגיל, התרגיל היה "כמו לבדוק האם תחנת כוח גרעינית יכולה לשרוד התרסקות מטוס עליה". התרגיל נערך ערב פגישת שרי האוצר של האיחוד האירופי עם בכירי הבנק המרכזי - פגישה בה יציבותו הפיננסית של האיחוד היה אחד ממוקדי הדיון. לדברי משתתפים בפגישה ל"פייננשל טיימס", התרגיל נדון בפגישה זו.



מטרת התרגיל היה בחינת יכולתם של רגולטורים במדינות לשתף גופים פיננסיים אחרים במידע בעתות משבר ולהתגבר על פערים תרבותיים. תוצאות התרגיל נבחנות כעת ומסקנות יוגשו למועצה הכלכלית-פיננסית של האיחוד ביוני. האיחוד האירופי דחה בזמנו רעיון של יצירת רגולטור פיננסי כולל, ובחר במקום זאת להטיל את האחריות על הרשויות בכל מדינה ומדינה.



הרגישות של אירופה למשבר פיננסי חוצה גבולות התגלתה בדו"ח חסוי שהוגש למועצה הכלכלית-פיננסית (אקופין). הרגולטורים חוששים בעיקר מהסיכונים המגולמים בצמיחת מגזר קרנות הגידור ונגזרי האשראי. מהדו"ח עלה, כי סיכונים אפשריים לכלכלה האירופית הם צניחה בשוק הדיור, מגיפה של שפעת עופות ועליית מחירי הנפט, אך מחברי הדו"ח ציינו כי דווקא מצב מגזר הבנקאות יציב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully