הרשתות הביתיות מחברות את כל מחשבי הבית לאינטרנט ומקושרים האחד מול השני. בישראל לכ-600 אלף בתי אב, שהם כ-32% מסך משקי הבית, יש יותר ממחשב אחד בבית. בעוד שרק ל-200 אלף בתי אב יש כיום רשתות ביתיות, ל-90 אלף בלבד יש רשתות אלחוטיות. על פי נתוני בזק, לכ-115 אלף בתי אב יש יותר ממחשב אחד אך אין חיבור לאינטרנט המהיר, ופלח זה מהווה פוטנציאל שוק עבור החברה. לכ-225 אלף בתי אב יש שני מחשבים או יותר, יש חיבור לאינטרנט המהיר, אך אין רשת ביתית.
בבזק האמינו, כי קיים צורך גדול ברשת ביתית במאות אלפי בתים פרטיים שבהם יש יותר ממחשב אחד. כעת, חודש לאחר התחלת המבצע, אומר רן גוראון, סמנכ"ל השיווק בבזק, כי "בעבר, המחיר הגבוה והתחושה שמדובר במוצר ל'מבינים בלבד' - היוו מחסום בפני קונים רבים. העובדה שבזק מספקת שירות 'מקצה לקצה' הפכה את הרשת הביתי למוצר נגיש למשפחות רבות בעלות מספר מחשבים, ו'החזירה לחיים' באופן מיידי הרבה מאוד מחשבים שעד עתה עמדו ללא שימוש כיוון שלא היו מחוברים לאינטרנט. עם תחילת המבצע, הכרזנו על יעד של מכירת 4,000 רשתות בחודש הראשון למבצע. בפועל מכרנו מספר כפול של רשתות".
בזק הופכת לשחקן אגרסיווי בשוק הרשתות הביתיות לאחר שהיתה קודם לכן שחקן קטן בשוק הרשתות הביתיות עם כ-15-10 אלף אספקות של רשתות ביתיות בלבד. בזק החלה בחודש האחרון בסדרת מהלכים לביסוס הנוכחות של החברה בבית הלקוח, והרשתות הביתיות הן רק אחד מהם. בזק משווקת פתרון כולל לרשת הביתית ופועלת באמצעות ארבע ספקיות אינטרנט.
בבזק החליטו לפרוץ לשוק במחיר אגרסיווי כדי להפוך לשחקן משמעותי בשוק. למעשה, בזק רוצה לעשות לשוק הרשתות הביתיות את מה שביצעה בהצלחה בשוק אספקת תשתית האינטרנט המהיר. אומנם בזק החלה לשווק אינטרנט מהיר כשנה לפני הכבלים, אך רק עם כניסת הכבלים לשוק לפני קרוב לארבע שנים, החלה בזק לשווק באגרסיוויות את חבילות ה-ADSL שלה ומאז היא שולטת בכשני שלישים מהיקף השוק. גם שוק הרשתות הביתיות קיים כבר כשלוש שנים בישראל, אך רק לאחרונה החליטו ספקיות האינטרנט להגדיל את המשאבים ולפנות את תשומת הלב לשוק זה.
חברות הכבלים הודיעו אף הן לפני כחודש וחצי על המהלך השיווקי הראשון שלהן בתחום זה. החברות הודיעו, כי ישווקו בשיתוף עם ספקיות האינטרנט - קווי זהב, נטוויז'ן, ברק ואינטרנט זהב - חבילות אינטרנט הכוללות רשת ביתית אלחוטית, תשתית חיבור לאינטרנט וספק אינטרנט, והורידו את מחיר חבילת השירות, הכוללת נתב (ראוטר), בכ-25%.
המהלך של אספקת רשתות ביתיות מסייע לחברות, הן בגיוס מנויי אינטרנט מהיר נוספים והן בהעברת מנויים קיימים מחבילות ה-750 קילובייט לחבילות הגלישה בקצבים של 1.5 מגה בייט. כ-40% ממנויי שתי החברות באינטרנט המהיר כיום הם לקוחות של חבילת ה-750 קילובייט.
גידול של יותר מפי שלושה במכירת רשתות תקשורת ביתיות במארס
ערן גבאי
10.4.2006 / 18:16