האג"חים יעמדו לפרעון ב-4 תשלומים שווים בין השנים 2010 ל-2013 והן מיועדות לרישום למסחר בבורסה. לצד הנפקת 107 מיליון שקל איגרות חוב, הקצתה א.לוי למשקיעים כ-2.1 מיליון אופציות, הניתנות למימוש למניות החברה לפי מחיר של 13 שקל למניה.
התמורה מהנפקת האג"ח תשמש את יורו-גלוב לצורך ביצוע השקעותיה העתידיות בנדל"ן מניב במערב ומרכז אירופה. בין היתר, צפויה יורו-גלוב לבצע את 2 הרכישות עליהן דיווחה א.לוי לאחרונה בגרמניה. מדובר ברכישת 18,000 מ"ר של מרכזים מסחריים ברחבי גרמניה, וכן בקומפלקס מגורים בהיקף של כ-700 יחידות דיור בעיר קלן.
כבטוחה לבעלי האג"ח של יורו-גלוב ישמשו 3 הנכסים המניבים שבבעלות א.לוי בעיר פאריס. חברת א.לוי השקעות ובניין עוסקת בייזום וביצוע בתחום הבנייה למגורים בישראל, וכן בנדל"ן מניב באירופה. החברה נמצאת בשליטת (85%) שלושת האחים לבית משפחת לוי.
א.לוי מעורבת כיום בהקמת פרויקטים באילת, רמת אביב, חדרה ובאזורים נוספים ברחבי הארץ. כמו כן, החברה מחזיקה מספר נכסים מניבים בחוץ לארץ, בעיקר בצרפת. א.לוי סיימה את שנת 2005 עם הכנסות בהיקף של כ-80 מיליון שקל ועם רווח נקי בסך מיליון שקל.
לחברה הון עצמי של כ-59 מיליון שקל, והיא צפויה לרשום במהלך 2006 רווח הון של כ-35 מיליון שקל ממכירת אחזקותיה במלון גולדן טוליפ שבאיזור ים המלח. בינואר האחרון ביצעה א.לוי הקצאה של כ-5% ממניותיה לבתי ההשקעות גאון השקעות וכלל פיננסים.
א.לוי: החברה הבת יורו-גלוב גייסה כ-102 מיליון שקל בהנפקה פרטית של איגרות חוב
עומר שרביט
11.4.2006 / 11:31
