מאת עמוס הראל, ארנון רגולר ושירות "הארץ"
לראשונה מאז ההתנתקות נכנס היום (חמישי) כוח צה"ל באופן מוצהר לשטח הרשות ברצועה. חיילי צה"ל חצו את הגדר שעל הקו הירוק ונכנסו לעומק של כ-100 מטרים
ממערב לה, זאת כדי לסרוק את המקום שבו נורו אתמול למוות שני חמושים פלשתינאים שהתכוונו לבצע פיגוע בישראל, ולוודא שלא הונחו בו מטעני חבלה. כעבור כמה שעות יצא הכוח מהרשות.
הארגונים הפלשתיניים עושים לעתים שימוש במטעני קלע, שאותם ניתן להפעיל מרחוק
במטרה לפגוע בכוחות הנעים מהצד הישראלי של הגדר. עד עתה, נהג צה"ל להיעזר לשם כך במנגנוני הביטחון הפלשתיניים ברצועה, שביצעו את הסריקות בעצמם, בתיאום עם צה"ל. אולם, לפני כשבוע הצהירה ישראל על ניתוק הקשר עם המנגנונים בעזה, בתגובה להשבעת ממשלת החמאס. עם ניתוק התיאום הביטחוני, יבצע מעתה צה"ל את הסריקות בשטח הפלשתיני בעצמו.
בסריקות אתמול לא נתגלה מטען, אולם נמצאו אמצעי לחימה נוספיים שנשאו עמם המחבלים. במהלך כניסת הכוחות, ירו פלשתינאים שתי רקטות קסאם לאזור. הן לא גרמו נפגעים.
השניים שנורו אתמול אותרו סמוך לכיסופים שעל גדר המערכת המקיפה את רצועת עזה. תצפית של צה"ל זיהתה את השניים בשעה שזחלו סמוך לגדר וחייליה פתחו לעברם באש. לאחר מכן נורו השניים על ידי טנק וכלי טיס של חיל האוויר.
ממנגנוני הביטחון של הרשות הפלשתינית נמסר כי השניים היו חברים בגדודי חללי אל-אקצא, הזרוע הצבאית של פתח, והתכוונו להטמין מטעני חבלה. ממשלת הרשות הפלשתינית פירסמה בעקבות התקרית הודעה בה טענה כי ההתקפות האחרונות של ישראל בעזה נועדו לחנוק את הממשלה החדשה בראשות חמאס.
במהלך החג, המשיכו סוללות ארטילריה של צה"ל בירי פגזים לשטחי הרצועה. מקורות צבאיים טענו כי מורגשת ירידה ברמת הדיוק של ירי הרקטות הפלשתיני, הנובעת לטענתם מהלחץ הכבד שמפעיל צה"ל.
מעבדת נפץ גדולה נחשפה ליד ג'נין
פלשתינאי חמוש באקדח מאולתר ובגרזן נלכד אתמול סמוך למושב בקעות בבקעת הירדן.
צה"ל חשף אתמול בלילה מעבדת נפץ גדולה, בכפר בורקין ליד ג'נין. כוח נח"ל מצא את המעבדה, ובה ארבעה מטעני חבלה ו-30 ק"ג נוספים של חומרי נפץ, וכן חומרים להכנת מטענים. חבלנים של מג"ב פוצצו את המעבדה, שהופעלה בידי ארגון הג'יהאד האיסלאמי.
במבצעי מעצרים הלילה בגדה נעצרו 12 פלשתינאים. במהלך פעילות מעצרים בשכם נפתחה אש על הכוחות. חיילים הגיבו בירי ודיווחו שפגעו בפלשתינאי חמוש.
כמו כן, חיל האוויר תקף אתמול בלילה משרד של ארגון גדודי חללי אל אקצה. לדברי צה"ל, המשרד שימש לפעילות מבצעית של הארגון ולגיוס פעילים למעשי טרור.
לראשונה מאז ההתנתקות: צה"ל נכנס לשטח הרשות ברצועת עזה לכמה שעות
הארץ
13.4.2006 / 21:18