סנדיסק (סימול SNDK), יצרנית שבבי הזיכרון האמריקאית שנוסדה על ידי הישראלי אלי הררי, שכרה את שירות מורגן סטנלי כדי לבחון אפשרות להגיש הצעת רכש עוינת למתחרתה לקסאר. כך לדברי מקורות מקורבים, דיווח אתר TheDeal.com.
לקסאר עומדת בפני מכירתה ליצרנית השבבים האמריקאית מיקרון (סימול MU) בעסקת מניות ששווייה כ-700 מיליון דולר. במסגרת העסקה, יקבל כל בעל מניות לקסאר 0.5625 מניית מיקרון. עם זאת, העסקה נתקלה בהתנגדות המיליארדר קרל אייקאן, אשר עומד בראש קבוצת משקיעים, המחזיקה ב-6% ממניות לקסאר. הקבוצה עשויה להתנגד למיזוג, אם תיווכח כי אינו משקף לדעתה את שווייה האמיתי של לקסאר.
סנדיסק, שחברת דירוג האשראי סטנדרד אנד פור'ס הודיעה אתמול על צירוף מנייתה למדד S&P 500, היא מתחרתה הגדולה של לקסאר בכל שווקיה העיקריים של האחרונה - המתמחה בפיתוח כרטיסי זיכרון למצלמות דיגיטליות, דיסק און קי ושבבי הזיכרון לנגני MP3. אם סיסטמס הישראלית מתחרה בלקסאר בעיקר בשוק הדיסק און קי.
סנדיסק בוחנת אפשרות להגיש הצעת רכש עוינת למתחרתה לקסאר
TheMarker
13.4.2006 / 22:27