חברת התרופות הישראלית-צרפתית נובגלי (Novagali) גייסה כ-26 מיליון יורו ממשקיעיה הנוכחיים וממשקיעים חדשים. המשקיעים החדשים בחברה הם קרן ההון סיכון AGF ו-Bernard Chauvin. המשקיעים הקיימים של החברה הם 1.2.3, Multinova ,Auriga Partners ,CDC Entreprises Innovation Credit Agricole Private Equity ,Edmond de Rothschild Investment Partners ,FCJE managed by CDC Entreprises - FP Gestion ו- Siparex Ventures. החברה גייסה עד כה כ-44 מיליון יורו.
ג’רום מרטינז, נשיא ומנכ"ל החברה, ציין כי הגיוס הנוכחי (השלישי במספר) יאפשר לחברה ליישם מספר פרויקטים בעלי פוטנציאל גבוה, חלקם יהיו זמינים מסחרית כבר בתום שנת 2007. לחברה טכנלוגיה יחודית המוגנת בפטנט רשום, הקרויה NOVASORB. מדובר בתחליב (אמולוסיה) המאפשר
טיפול טוב יותר של תרופות לטיפול בעיניים יבשות (Dry Eye). הטכנולוגיה של נובהגלי - NOVASORB - מבוססת על תגובה אלקטרוסטטית בין טיפות של תחליב הטעון ביונים חיובים חשמלית, עם תאי גוף אדם הטעונים ביונים שליליים. התמיסה שנוצרת כתוצאה מהמפגש הנ"ל גורמת לתרופות אחרות להיטמע טוב יותר בעיניים.
החברה מתכננת להשיק מוצר על בסיס הטכנולוגיה באירופה ובארצות הברית. תחליב אחר (Nova22007) נמצא בשלב III של ניסויים קליניים, ותחליב שלישי (Nova21027) ייכנס לשלב II של ניסויים קליניים עבור מחלת הגלוקומה ( מחלת עיניים המתאפיינת בלחץ גבוה של נוזל בתוך העין ובמשך הזמן גורמת להפרעות ראייה או לאובדן הראייה). הכספים שיגיעו מהגיוס הנוכחי יאפשרו לנובגלי לממן את הניסויים הקליניים ולהאיץ פרויקטים נוספים, כמו למשל Eyeject - טיפול באמצעות תחליב להחדרת תרופות לעיניים.
חברת ישום של האוניברסיטה העברית, הפועלת למסחור פטנטים שפיתחו חוקריה, מחזיקה ב-10% ממניות החברה.
חברת התרופות הישראלית-צרפתית נובגלי גייסה 26 מיליון יורו
גיא גרימלנד
16.4.2006 / 18:50
