וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק הקפה ממשיך להתחמם: "אני מאמין שב-2007 יהיו 20 סניפים של Joe Express"

אורנה ליבנה

18.4.2006 / 9:36

דיוויד קליין היה אמור לגור בקולורדו ולגלוש בסנואו בורד; אבל אז הוא ביקר בישראל, הכיר אשה, הכיר שותף, ועמו הקים את רשת קפה ג'ו שמגלגלת 100 מיליון שקל בשנה; הם לא מתכננים התרחבות לחו"ל, אלא התרחבות מקומית לפריפריה, ויוצאים בקמפיין ראשון מאז הקמת הרשת





מנתונים של חברת הייעוץ האסטרטגי צ'מנסקי בן שחר עולה כי פחות מ-5% מסך הנשאלים בסקר של מודעות בלתי נעזרת (רמת המודעות למותג מבלי שהנשאל קיבל רשימת שמות) ציינו את קפה ג'ו ו-30% ציינו את ארומה. יותר מ-5% ציינו את אילנ'ס ואת קפה הלל וכ-16% ציינו את ארקפה.



תמיר בן-שחר מצ'מנסקי-בן-שחר מסביר כי המגמה המרכזית בהתפתחות שוק הקפה כוללת שני כיוונים מרכזיים וכמעט מנוגדים. "נראה הרבה יותר בתי קפה ממותגים ברמה המקומית והרבה יותר רשתות, וכל מי שבאמצע לא ישרוד לעד", אומר בן-שחר.



על פי נתוני החברה, היקף שוק הקפה בישראל הוא כ-2.5-2 מיליארד שקל, ומחזור המכירות החודשי הממוצע הוא כ-180-140 אלף שקל. מחזור המכירות החודשי של בתי הקפה הפרטיים הוא כ-100-80 אלף שקל והמחזור של סניפי הרשתות הגדולות הוא כ-800-700 אלף שקל.



המגמה הכללית של התפתחות הענף מצביעה, כפי שציין קליין, על המשך השתלטות הרשתות, בעיקר על חשבון בתי הקפה הפרטיים, וכן על התרחבות הרשתות לפעילויות קמעונאיות נוספות, כמו גם התרחבותן לפריפריה. הנתונים מצביעים גם על שינוי בטעמם של הצרכנים, ועל צמיחה מתמדת בצריכת קפה הגורמה.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully