פורד מוטור (סימול F) דיווחה ביום שישי על ההפסד הרבעוני הגדול ביותר שלה זה למעלה מ-4 שנים, לאחר שרשמה הפרשות לפני מס של 2.5 מיליארד דולר בגין קיצוצי משרות וסגירות מפעלים, במסגרת תחילתו של מאמץ לארגון מחדש מאסיווי בחברה.
פורד, הסוגרת 14 מפעלים ומקצצת עד 30 אלף משרות במפעלים בצפון אמריקה, רשמה הפסד נקי ברבעון הראשון של 1.19 מיליארד דולר, או 64 סנט למניה, לעומת רווח של 1.21 מיליארד דולר, או 60 סנט למניה בתקופה המקבילה בשנה הקודמת.
הרווח מפעילויות מתמשכות עמד על 24 סנט למניה, מתחת לממוצע תחזיות האנליסטים בוול סטריט ל-26 סנט למניה, לפי סקר שערכה רויטרס. הפרשות חד פעמיות הורידו הרווח ב-88 סנט למניה ברבעון הראשון, או 1.65 מיליארד דולר לאחר מסים, אמרה החברה. ההכנסות ברבעון הראשון ירדו ב-9% ל-41.1 מיליארד דולר מ-45.1 מיליארד דולר בשנה הקודמת.
התוצאות הרבעוניות היו הראשונות של פורד מאז שיצרנית הרכב הכריזה על תוכנית הארגון-מחדש שלה, המכונה ה"דרך קדימה" ("Way Forward"). התוכנית לקיצוץ עלויות, המיועדת לשקם את הרווחים בצפון אמריקה, היא מאמץ הרה-ארגון השני בארבע שנים, תחת ניהולו של המנכ"ל ביל פורד ג'וניור.
פורד רשמה הפסד רבעוני נקי של 1.19 מיליארד דולר על רקע התוכנית לארגון מחדש
רויטרס
21.4.2006 / 17:49