על רקע הביקורת הקשה שהותכה נגד הענקת האופציות ליו"ר בנק דיסקונט שלמה זהר ולמנכ"ל הבנק גיורא עופר - הבנק הודיע שההצעה להעניק להם את האופציות ירדה מסדר היום.
מעט אחרי השעה אחת ושלושים בלילה שיגר בנק דיסקונט הודעה למשקיעים ובה אמר כי: "לבקשת יו"ר הדירקטוריון והמנכ"ל, יוסרו מסדר היום של האסיפה הכללית של בעלי המניות... הנושאים הקשורים להקצאת האופציות ליו"ר הדירקטוריון ולמנכ"ל במסגרת תכנית האופציות שאושרה על ידי וועדת הביקורת והדירקטוריון".
השניים היו אמורים לקבל כל אחד אופציות ששוויין הוערך על ידי הכלכלן פרופ' אמיר ברנע ב-25-30 מיליון שקל.
ההצעה להעניק לשניים את האופציות העלתה את חמתם של כמה משקיעים מוסדיים, שטענו שהתגמול הנדיב פוגע בתשואות שיניבו למשקיעים. מאוחר יותר התערבה גם רשות לני"ע, שביקשה מהבנק הבהרות לגבי תוכנית האופציות.
עוצמת הביקורת נבעה גם מכך שטרם הודעת דיסקונט הודיע בנק הפועלים כי המנכ"ל צבי זיו והיו"ר שלמה נחמה קיבלו ב-2005 שכר חריג במיוחד: 33.5 מיליון שקל ו-23.2 מיליון שקל, בהתאמה.
ייתכן שהחלטת דיסקונט, שנבעה ככל הנראה גם מהלחץ הציבורי נגדה, תגביר את הלחץ על ראשי בנק הפועלים.
עוד נמסר בהודעת דיסקונט כי: "היו"ר והמנכ"ל סבורים כי, נוכח הסיטואציה שנוצרה, העיסוק בעת הזאת בתכנית האופציות שאושרה להם עלול להסיט את תשומת הלב מקידום הנושאים שעל סדר היום בבנק. מתוך דאגה לבנק, מתוך רצון שלא לעכב את אישור יתר הנושאים העומדים להידון באסיפה הכללית, ועל מנת למנוע כל פגיעה אפשרית בבנק, ביקשו היו"ר והמנכ"ל, כאמור, להסיר מסדר יומה של האסיפה הכללית הקרובה את הנושאים הקשורים בהקצאת כתבי האופציות שלהם".
הענקת האופציות לבכירי דיסקונט בוטלה
נתן ליפסון
23.4.2006 / 1:59