וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

התעשיינים: התעשייה הישראלית יכולה לתת תשובה נאותה לכל צרכי פיתוח הנמלים

שרון קדמי

24.4.2006 / 15:12

עדי ליבנה, יו"ר מטה כחול-לבן בהתאחדות התעשיינים ומנכ"ל כיתן: יש לחייב את הזוכים במכרזים לפיתוח נמלי ישראל להשתמש בחברות מבצעות ישראליות ובתשומות כחול-לבן



התעשייה הישראלית יכולה לתת תשובה נאותה לכל צרכי פיתוח הנמלים. יש לחייב את הזוכים במכרזים לפיתוח נמלי ישראל להשתמש, במקרים שניתן, בחברות מבצעות ישראליות ובתשומות כחול-לבן, זאת באמצעות הוספת תנאי בסעיפי המכרז. כך מבקש עדי ליבנה, יו"ר מטה כחול-לבן בהתאחדות התעשיינים ומנכ"ל כיתן תעשיות, משר התחבורה, מאיר שטרית ומחברת נמלי ישראל. קריאתו באה על רקע הכוונה של חברת נמלי ישראל להכפיל את ההשקעות בנמלים ל-12.5 מיליארד שקל תוך עשור (מ-5.6 מיליארד שקל ל-5 שנים).



ליבנה מעריך, כי כ-50% מעבודות הפיתוח של נמלי ישראל, דהיינו עבודות בכ-8.75 מיליארד שקל, ניתן יהיה לבצע באמצעות התעשייה הישראלית - דבר שיביא לקליטתם של כ-16 אלף עובדים חדשים במפעלים בעשור הקרוב. מדובר, בין השאר, בעבודות בתחום התשתיות, צנרת, עגורנים, מערכות פיקוח ובקרה, גוררות, בנייה ועוד.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully