וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הין מזנק בקרוב ל-2% מול הדולר לשיא של ארבעה חודשים בעקבות קריאת ה-G7 לאפשר ייסוף מטבעות אסיה

TheMarker

24.4.2006 / 20:20

נסחר בשער של 114.515 ין לדולר; המטבע היפאני מתחזק ביותר מ-1% מול היורו ל-141.894 ין; הדולר מאבד 0.4% מול היורו לרמה של 1.2392 דולר



הדולר יורד לשפל של שבעה חודשים מול היורו ונסחר ברמתו הנמוכה ביותר זה ארבעה חודשים מול הין, בעקבות קריאת קבוצת שבע המדינות המתועשות (G7) למדינות באסיה, ובראשן סין, לאפשר ייסוף במטבעותיהן.



הדולר נופל מול הין היפאני 1.8% לרמה של 114.515 ין לדולר. הין מתחזק גם מול היורו, ומוסיף מולו יותר מ-1% לשער של 141.894 ין ליורו. הדולר מאבד 0.4% מול היורו לשער של 1.2392 דולר.



בהודעה שפירסמה הקבוצה בסוף השבוע, נאמר כי מטבעות אסיאתיים חזקים יותר ופחות הסתמכות על יצוא לשם צמיחה עשויים לסייע להפחתת חוסר האיזון. בהצהרה נפרדת אמרו מדינות ה-G7 כי חיוני שסין תאפשר ליואן להתחזק, וכי מדינות המייצרות נפט צריכות גם הן להגמיש את מטבען. "באסיה המתעוררת, ובייחוד בסין, גמישות גדולה יותר בשערי המטבע חיונית, וכך גם הגדלת הביקושים המקומיים, צמצום התלות בייצוא וחיזוק המגזרים הפיננסיים", נאמר בהצהרה.



אמירות ה-G7 בעניין שערי המט"ח אינן הזמנה למכור את הדולר כנגד מטבעות מחוץ לאסיה, אמר אתמול נגיד הבנק המרכזי של אירופה, ז'אן-קלוד טרישה. "זה בהחלט אינו המסר. תהיה זו טעות לפרש את ההצהרה כקריאה ליורו חזק יותר", אמר טרישה. היורו התחזק ב-4.2% מול הדולר עד כה השנה. היואן התחזק מול הדולר ב-1.2% מאז שעבר ייסוף ביולי. עוד נאמר בהצהרה כי על ארה"ב לפעול לצמצום הגירעון בתקציב, על יפאן ואירופה להגדיל את הביקוש המקומי ועל מדינות אסיה לשחרר את קיבוע מטבעותיהן.



היחלשות הדולר באה גם על רקע התגברות הסימנים כי בנקים מרכזיים בעולם מצמצמים את החזקותיהם הדולריות לטובת החזקות יורו. הבנק המרכזי של קטאר אישר היום כי הגדיל לאחרונה את חלקו של היורו בעתודות המט"ח שלו ל-40%, על חשבון הדולר. ביום שישי הודיעה הבנק המרכזי של שוודיה - ריקסבנק - כי חתך כמעט במחצית את החלק הדולרי בעתודות המט"ח שלו. ריקסבנק הקטין את הנתח הדולרי בעתודות המט"ח של שוודיה מ-37% ל-20%, ובמקביל הגדיל את חלקו של המטבע האירופי, היורו, בעתודות ל-50%.



הדולר האמריקאי אינו המטבע "הבלעדי" להחזקות עתודות מט"ח בעולם, אמר ביום שישי שר האוצר של רוסיה, אלכסיי קורדין, אשר הוסיף כי הגירעון של ארה"ב עשוי להשפיע בעתיד את הנתח הדולרי של החזקות המט"ח של רוסיה.



בחזית נתוני המקרו באירופה יצאו היום שני נתונים משמעותיים. מדד הביטחון העסקי בצרפת עלה בחודש אפריל לרמה של 108 - רמתו הגבוהה ביותר מאז חודש מארס 2001 - מסרה היום הלשכה לסטטיסטיקה של צרפת, Insee. התפוקה התעשייתית של גרמניה גדלה ב-1% בחודש פברואר, בהמשך לעלייה מתוקנת של 0.4% בינואר, הודיע היום משרד הכלכלה של גרמניה.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully