וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מיקרוסופט נכנסת לתחום הרשתות החברתיות עם מיזם חדש בשם ואלופ בשיתוף עם קרן הון הסיכון ביי פרטנרס

מיכל רמתי

26.4.2006 / 10:51

בנפרד השיקה מיקרוסופט גירסת בטא מעודכנת לדפדפן אינטרנט אקספלורר 7, שמוסיף תכונות חדשות המגדילות את תחרותיותה בשוק הדפדפנים



ענקית התוכנה נכנסת לתחום הרשתות החברתיות החם במלוא הכוח. החברה הקימה מיזם רשתות חברתיות חדש בשם Wallop שמפתח אתר אינטרנט המבוסס על טכנולוגיה שפותחה במיקרוסופט. בנפרד, השיקה מיקרוסופט אמש גירסת ניסוי חדשה לדפדפן האינטרנט אקספלורר 7 בניסיון לעצור את איבוד המשתמשים לטובת דפדפנים אחרים.



לפי מיקרוסופט, כ-200 אלף משתמשים בתוך מיקרוסופט כבר ניסו את השירות עליו מבוסס ואלופ. החברה תמומן במשותף על ידי מיקרוסופט עצמה ועל ידי חברת הון הסיכון ביי פרטנרס, ובראשה יעמוד היזם הסדרתי קרל ג'ייקוב. מעניין לציין שמיקרוסופט החלב במחקר טכנולוגיית הרשתות החברתיות כבר ב-1999.



תחום הרשתות החברתיות הוא נושא פורח עתה ברשת, ונחשב לאמצעי פרסום פוטנציאלי חזק, בין היתר בשל שכבת הגיל אליה הוא פונה. אתרי רשתות חברתיות זוכים לפופולריות רבה והביאו להתעניינות של מספר חברות מדיה בתחום. חברת למשל, רכשה את אתר הרשתות החברתיות המצליח MySpace בשנה שעברה תמורת 580 מיליון דולר.



בנפרד, מיקרוסופט השיקה גירסה חדשה לדפדפן האינטרנט האינטרנט שלה, אקספלורר. החברה העלתה לאתר שלה אפשרות להוריד את גירסת הניסוי לאינטרנט אקספלורר 7 - IE7 בטא 2. הדפדפן החדש מתאים למערכת ההפעלה "חלונות XP?, והינו החידוש המשמעותי הראשון זה מספר שנים לדפדפן השולט ביד ברמה בשוק. גירסה ניסיונית מוקדמת יותר כבר הושקה ונוסתה על ידי אי אלו משתמשים.



אינטרנט אקספלורר הוא הדפדפן המוביל בשוק כבר שנים רבות, אך לאחר מספר שנים של שליטה כמעט מוחלטת, מספר מתחרים שיצאו ב-2004 החלו לכרסם בנתח השוק שלו, שירד לפחות מ-90%. היריב העיקרי הוא פיירפוקס מבית מוזילה, אף כי מספר דפדפנים אחרים מוצעים למי שחיפש חלופה עדכנית יותר לאקספלורר. היתרון של הדפדפנים המתחרים הוא האפשרויות החדשות שהם הציעו, בעוד אקספלורר חווה חידושים מועטים בלבד בכל עדכון.



אקספלורר 7 נועד להגדיל את תחרותיותה של מיקרוסופט מול הדפדפנים החדשים ולעצור את בריחת המשתמשים - גם אם זו קטנה יחסית - למוצרים מתחרים. המוצר החדש כולל אפשרויות חדשות של גלישה בטאבים, תמיכה ב-RSSים, שיפורי אבטחה ותכונות חדשות כמו הדפסה מתקדמת ועוד. עם זאת, מבקרי הדפדפן טוענים כי מרבית התכונות ה"חדשות" כביכול כבר מוצעות כבר לפחות שנתיים על ידי המתחרים.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully